OGLASILO SE TUŽILAŠTVO: Otkriveno da li je bilo Srba u autobusu na koji je pucano

Novosti online

26. 11. 2021. u 21:39

U BLIZINI Glođana večeras je iz kalašnjikova pucano na autobus, a Hitna pomoć i Tužilaštvo iz Peći potvrdili su da su poginule tri osobe.

ОГЛАСИЛО СЕ ТУЖИЛАШТВО: Откривено да ли је било Срба у аутобусу на који је пуцано

Foto: Printskrin Youtube/ Prishtina Tirana Tetova Lajm

Koha je prethodno prenela da je poginulih četvoro. Povređeni su prevezeni u bolnice u Peći i u Dečanima.

Prema saznanjima Kohe, na licu mesta su preminuli vozač i kondukter autobusa, kao i dve mlađe osobe, 2003. i 2004. godište. Nezvanično, jedan od njih je sedamnaestogodišnji dečak.

Takođe, prema nezvaničnim informacijama u autobusu nije bilo Srba.

Bolnica u Peći je potvrdila za tv Kljan Kosova da su poginula dva studenta i vozač autobusa. U bolnici su rekli da broj povređenih nije poznat, a prema nekim izvorima dve osobe su u kritičnom stanju.

Iz policije je potvrđeno da je nekoliko maskiranih osoba napalo autobus, da je ubijen vozač i da je nekoliko učenika ranjeno.

Autobus je saobraćao od Dečana do Glođana, a do pucnjave je došlo oko 19 časova.

Seljman Beriša iz Centra porodične medicine u Dečanima potvrdio je smrt tri osobe. On je naveo da je trima osobama oko 19.35 ukazana prva pomoć i da su upućene u Peć.

- Oko 19.45 dežurni lekar je izašao na lice mesta gde je potvrđena smrt vozača autobusa i dvoje studenata iz Glođana. U ovom trenutku dvoje povređenih su u bolnici u Peći i jedan u Dečanima. Nemamo drugih informacija - rekao je Beriša za T7.

(Kosovo online)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)