DETALJI SASLUŠANJA ZBOG UBISTVA PORODICE ĐOKIĆ: Danas svedoči čovek koji je napravio prigušivač

J. ĆOSIN

04. 11. 2021. u 08:00

NAKON što su kolege iz Vojske Srbije pre nekoliko dana posvedočile da je Stefan Džonić, mlađi sin Gorana Džonića, prvoosumnjičenog za ubistvo tročlane porodice Đokić iz Aleksinca, u noći kada se dogodio zločin bio na poslu, isto su juče izjavila i petorica kolega njegovog drugog sina Milana.

ДЕТАЉИ САСЛУШАЊА ЗБОГ УБИСТВА ПОРОДИЦЕ ЂОКИЋ: Данас сведочи човек који је направио пригушивач

Milan Džonić, Foto Privatna arhiva

Kako saznajemo, oni su u Višem tužilaštvu u Nišu potvrdili da je mlađi Džonićev sin te večeri bio na radnom mestu u vatrogasnoj jedinici u Nišu. Time je potvrđen alibi za obojicu braće Džonić, koji obara navodne optužbe njihovog oca da su kobne noći učestvovali u zločinu.

Da sa ubistvom nemaju veze ni braća Kostadin i Konstantin Milošević iz Moravca zvanih Jojke, koje je, uz svoje sinove, Džonić takođe označio kao saizvršioce, ubeđene su i majka i supruga jednog od njih. One su juče izjavile u tužilaštvu da su njih dvojica u vreme ubistva bila kod kuće.

Milijana Đorđević, Foto privatna arhiva

Majka braće Milošević Milijana Đorđević je u obraćanju novinarima naglasila da je duboko uverena u nevinost svojih sinova i istakla da za te njene navode postoje i materijalni dokazi:

- Govorila sam istinu, a to je da su moji sinovi pošteni i nevini u svemu ovome. Oni su dobri momci. Očekujem da se njihova nevinost dokaže. Ukaljana je čast dveju porodica, Milošević i Đorđević.

Kako kaže Andrija Magdelinić, advokat braće Milošević, osumnjičenih za učešće u ubistvu tročlane porodice, oni imaju alibi koji je čvrst dokaz da nemaju veze sa delom koje im se stavlja na teret:

- Zaključak odbrane je da su iskazi svedoka dokazali nevinost braće Milošević.

Andrija Magdelinić, Foto Privatna arhiva

Kako saznajemo, danas bi trebalo da svedoči čovek koji je Džoniću napravio prigušivač za pištolj "bereta", kojim je on, kako se sumnja, usmrtio Gorana, Gordanu i Lidiju Đokić, kao i 20-godišnji N. M. koji je vozio prvoosumnjičenog dan pre ubistva. Nakon njih, ponovo će biti ispitan i Goran Džonić. Advokat Magdelinić ne veruje da će njegov novi iskaz bilo šta promeniti, budući da se ni prvi put nije pokazalo da je govorio istinu.

- Očekujemo da se svedočenje nastavi kao i do sada, u korist naših branjenika. Na redu je i saslušanje pojedinih meštana Moravca - rekao je Magdelinić.

OSUMNjIČEN Goran Džonić, Foto Privatna arhiva

Porodica Đokić ubijena je 27. septembra u ataru sela Moravac. Njihova tela, kao i zapaljen automobil, pronađeni su pet dana kasnije. Goran Džonić je kao glavni osumnjičeni za ubistvo svog brata od tetke Gorana Đokića i njegove porodice uhapšen 21. oktobra, nakon što ga je nekoliko dana ranije prijavio čovek koji mu je pre nekoliko meseci napravio prigušivač za "beretu", kojom je počinjen zločin i kome je dugovao veliki novac.

Nije prepoznao Jojke u policiji

KAKO "Novosti" saznaju, osumnjičeni Goran Džonić juče u policijskoj stanici Palilula u Nišu nije prepoznao braću Jojke iz Moravca, koju je označio kao saizvršioce. On je trebalo da prepozna tri osobe, Kostadina i Konstantina Miloševića, kao i njihovog prijatelja D. P., za kojeg je tvrdio da je braću vozio u noći ubistva. Međutim, kako saznajemo, on jednog Miloševiće uopšte nije prepoznao, dok drugog jeste, ali ga nije povezao sa iskazom koji je ranije dao, te se ne uklapa u radnje koje je Džonić ispriao da je ovaj navodno uradio.

BONUS VIDEO: Privođenje Suzane Džonić u policijsku stanicu na ispitivanje

 
 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije