MASAKRIRAO IH NA PRAZNIK: Zemunac pucao u bračni par, njihove sinove dokrajčio nožem, tela dečaka ležala su u krvi! (VIDEO)

Novosti online

18. 10. 2021. u 00:58

MILAN Zeković osuđen je u Srbiji zbog ubistva petočlane porodice Roganović u Herceg Novom 31. decembra 2005.

МАСАКРИРАО ИХ НА ПРАЗНИК: Земунац пуцао у брачни пар, њихове синове докрајчио ножем, тела дечака лежала су у крви! (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

U bračni par je pucao, a njihove maloletne sinove dokrajčio je nožem. Tokom suđenja priznao je da je ubio i Bojana Simića (18) u Zemun Polju 2001.

Stravičan zločin, koji je po svojoj monstruoznosti nadmašio mnoge, poremetio je novogodišnje slavlje ne samo u Herceg Novom, gde se i dogodio, nego i u celom regionu. Milan Zeković, Zemunac, koji je nedavno pre toga počeo da živi u Crnoj Gori, likvidirao je petočlanu porodicu Roganović, svoje komšije iz Zemunske ulice u naselju Nemila, uz magistralni put koji od Meljina vodi ka Novom. Ubica je uhapšen kod Gornjeg Milanovca, gde je navodno priznao još jedno ubistvo, ranije počinjeno u Srbiji.

Slavka je spremala novogodišnju večeru

Porodica Roganović bila je u subotu po podne na okupu. Slavka (46) je spremala novogodišnju večeru koja je ostala u rerni, jer je domaćicu i njene najmilije pretekao ubica. Oko nje su bili sinovi Marko (7), Srđan (10) i Željko (12), učenici Osnovne škole "Milan Vuković" u Herceg Novom. Tu je bio i otac porodice Slavoljub, zvani Piljo. Radovao se poslovima koje je obezbedio za prve mesece nove godine. Pozvali su u goste deo svoje rodbine, kako bi zajedno dočekali 2006. Ali, umesto druženja i slavlja, lelek i suze prolomili su se ovim delom Herceg Novog poslednjeg popodneva te godine.

Šta se tačno dešavalo između 13 i 16 časova u subotu, 31. decembra, ispričaće, najverovatnije, Milan Zeković, osumnjičeni za krvoproliće u naselju Nemila. Kako smo saznali, boraveći u Herceg Novom, Milan je pozvao komšiju Slavoljuba, koji je bio čovek od više zanata i veoma vredan, da mu pomogne u kući oko vodoinstalacija. Bio je to, očigledno, mamac da prvo likvidira oca familije, a kasnije da u kući Roganovića nastavi svoj krvavi pir.

Foto: Printskrin

SPOR OKO PLACA

Roganovići i Zekovići su se sporili oko placa. Milanova majka je navodno bila stalno ljuta, jer je "kupila kuću bez zemlje". Bilo je i sudskih sporova. Kada je ona umrla, Roganovići su komšijama izjavili saučešće i izgledalo je da spora više nema. Ali, tako nije mislio jedino Milan…

Žrtve našli rođaci

Slavkina sestra Senka došla je u subotu po podne pred dom Roganovića. Vrata su bila zaključana. Pozvonila je, ali se niko nije javljao. Tada je kolima prošao Senkin sin Zoran, koji se zaustavio kada je video majku. Pozvala je svog brata Raša Đurića, a onda je Zoran zvao i svog oca, Senkinog bivšeg muža Raja Zoranića, koji živi u ovom naselju.

Odškrinuli su žaluzine i primetili da Slavka leži u dnevnoj sobi. Odmah su posumnjali na najgore i Rajo je provalio vrata. Prizor na koji su naišli ledio je krv u venama. Pošto su videli da je Slavka mrtva, potražili su decu. Ispod stola, nedaleko od majke, ležali su Željko i Srđan, okrenuti jedan ka drugom, s tragovima krvi, već hladni. Prestravljeni, tek tada su primetili telo malog Marka koje je virilo ispod majčinog, u lokvi krvi. U tom momentu su pomislili da je možda Slavoljub likvidirao porodicu, jer njega nije bilo u kući. Ali, u kući su našli njegov mobilni telefon.

Rajo je alarmirao policiju i ubrzo i sam dao iskaz o onome što je video u kući. Tada je ispričao da su Roganovići ranije imali nesporazume sa komšijom Milanom Zekovićem. Policija je naišla na zaključana vrata Zekovića. Posle provale unutra je nađeno nepomično telo Slavoljuba Roganovića. Već je bilo jasno ko je počinio masakr. Zeković je uhvaćen kod Gornjeg Milanovca.

Foto: Printskrin

Na suđenju pričao o klanju dece

Zeković je na suđenju rekao da se ne seća svega što se dogodilo na dan ubistva.

- Samo da sam presekao vrat Marku, a Srđana sam udario po glavi i polomio nož. Kada je naišao Željko počeo sam da ga udaram pištoljem po glavi, a on je nešto mahao rukama. Tada je pao. Ne mogu da se setim da li je nešto govorio. Kada je pao, uzeo sam drugi nož, a zatim sam mu presekao vrat, zaklao sam ga, gospodine. Ovako sam ga zaklao - preneli su tada mediji deo njegovog svedočenja na sudu.

DECA SE BORILA SA KRVNIKOM

Ako je suditi po pričama očevidaca autopsije koja je obavljena u risanskoj bolnici i rođaka porodice Roganović, dečaci su se najverovatnije do poslednjeg trenutka borili sa ubicom. Na Željkovom telu pronađeno je čak 27 uboda nožem. Neki od dečaka pokušavali su i da pobegnu, ali ih je monstrum ubijao s leđa prvo pištoljem, dok je imao metaka, a onda je krvavi pir dovršio kuhinjskim nožem.

On je na suđenju pričao kako je mislio da Roganovići njega žele da ubiju, pa da je morao da puca prvi.

Zekoviću se sudilo za svirepo i podmuklo ubistvo. On je tokom suđenja priznao još jedan zločin. Ispričao je kako je u Srbiji 8. maja 2001. godine u Zemun Polju ubio svog tadašnjeg komšiju - osamnaestogodišnjeg Bojana Simića.

Zeković se trenutno leči u specijalnoj zatvorskoj bolnici u Srbiji nakon što je izručen iz Crne Gore odmah posle masakra.

Foto: Printskrin

 

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)