OD UBICE ĐOKIĆA NI TRAGA: Dan posle velike potrage - Policija ulazila u svaku kuću u Moravcu, gledali i jame po njivama

Novosti online

17. 10. 2021. u 19:54

DAN posle velike pretrage Moravca, u kojem su 2. oktobra pronađena spaljena tela Gorana Đokića (57), njegove supruge Gordane (56) i dvadesetpetogodišnje ćerke Lidije, u ovom aleksinačkom selu sve je mirno.

ОД УБИЦЕ ЂОКИЋА НИ ТРАГА: Дан после велике потраге - Полиција улазила у сваку кућу у Моравцу, гледали и јаме по њивама

Foto: J.Ćosin

 Dok je u subotu u Moravcu i okolnim selima bilo stotinak policajaca, koji su ušli u svaku kuću, danas njihovo prisustvo nije bilo vidljivo. Mada zvaničnih informacija o rezultatu policijske akcije nema, meštani tvrde da ono što je traženo, u Moravcu nije nađeno.

Goran Bećirović kaže da je i on u subotu imao neočekivane goste.

- Mnogo je policajaca bilo u Moravcu, išli su od kuće do kuće. Trojica su došla kod nas, tražili su brojeve telefona svih ukućana. Legitimisali su nas, raspitivali se jesmo li nešto videli, mi smo nekako tu na udaru, kuća nam je baš na početku ulice kojom se ide ka domu Goranove majke. Pitali su za neko crveno vozilo i za neku prikolicu i da li imamo još neko vozilo osim traktora. Nismo mogli ništa korisno da im kažemo, čitav dan radimo, skupljamo staro gvožđe, ko će da pazi šta se noću radi. Strašno je to što se desilo Đokićima, svi smo mnogo potreseni, voleli bismo da pomognemo, ali ne znamo kako. Trebalo bi policija noću da bude prisutnija, možda se ovo ne bi ni desilo da su tu bili češće – kazao je Bećirović.

Kaže da je Gorana znao, jer je rodom iz Moravca, ali da ga nije često viđao jer je živeo u Aleksincu.

Foto Privatna arhiva

Pretraživali jame za navodnjavanje

I u seoskoj kafani u Moravcu, glavna tema razgovora je jučerašnja policijska pretraga.

- Video sam svojim očima, pretraživali su jame po njivama koje koristimo za navodnjavanje. Čuo sam da traže neko crveno vozilo, pričali su da je moguće da je spaljeno, pa da je ubačeno u neku od tih rupa i pokriveno. Nisu ništa našli, iako su tu bili ceo dan – priča jedan meštanin.

NJegov komšija se nadovezuje rečima da je policija išla od kuće do kuće i ispitivala svakog Moravčanina.

HUMKE PREPUNE CVEĆA, BELE RUŽE ZA LIDIJU

NA groblju u Moravcu brdo cveća na tri groba svedoči da Đokiće njihovi najmiliji ne zaboravljaju. Humke u kojima leži svirepo ubijena porodica ne vide se od buketa, među kojima je najviše belih ruža na grobu mlade Lidije.

- Bio sam kod tetke kad su me sreli, pitali su me da li živim tu, kad sam im rekao da sam u drugoj kući, pitali su da li su njihove kolege dolazile tamo. Tražili su brojeve telefona, lične karte.... Lično mislim da greše što ubicu ovde traže, nisu naši meštani dovoljno sposobni da urade tako nešto. Mi nemamo ovde ratne veterane, ljude iskusne sa oružjem, to ne može da uradi svako – tvrdi ovaj čovek. Objašnjavajući to što je ubica navodno dobro poznavao teren, jer su tela pronađena na zabačenom mestu, ovaj čovek ističe da su tzv. Dudine Bare mnogo poznatije nego što se misli.

- To mesto znaju svi ribolovci, pristupačno je jer se do njega može automobilom. Svako ko iole poznaje ovaj kraj, lako je mogao da ga nađe – komentariše mesto zločina ovaj čovek.

Foto: J.Ćosin

Meštani - motiv stravičnog ubistva novac

Meštani su složni da je motiv stravičnog ubistva novac, a skeptični su u pogledu pronalaska ubice.

- Verujemo da su neke pare napravile problem jer znamo čime se Goran bavio. Međutim, mislim da će se teško saznati ko je usmrtio Đokiće. Taj je znao šta radi kad je palio njihove leševe i vozilo, posle vatre ne ostaje ništa. Rasturao sam neki autobus koji je paljen u Austriji, blok se iskrivio od temperature, vatra čisti sve - ističe ovaj stanovnik Moravca.

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)