KRAJ DRAME U LASTINOM AUTOBUSU: Nemačka policija uhapsila Fahrudina Kahrovića zbog napada na putnike (FOTO)

Z.U.

21. 09. 2021. u 22:21

NA međunarodnoj autobuskoj liniji “Laste” Dortmund-Beograd, na delu puta između Nirnberga i Inglostada, došlo je do incidenta, kada je državljanin Srbije Fahrudin Kahrović ušao u autobus u Frankfurtu i fizički napao druga dva putnika. Zahvaljujući koordinaciji BIA i nemačkih službi bezbednosti napadač je uhapšen.

КРАЈ ДРАМЕ У ЛАСТИНОМ АУТОБУСУ: Немачка полиција ухапсила Фахрудина Кахровића због напада на путнике (ФОТО)

Foto: Printskrin Bild.de

Kako su "Novosti" Fahrudin je ubrzo savladan od strane vozača i drugih putnika, ali je ostao u autobusu sa vozačima, dok su putnici uspeli da napuste autobus.

Foto: Printskrin Bild.de

 Vozači tvrde da je Kahrović rekao da je dobio poruku od Alaha da mora da napadne putnike, jer će u suprotnom on biti napadnut.


Nemačka policija je u saradnji sa Bezbednosno informativnom agencijom bila u kontaktu sa jednim od vozača, koji su bili zatvoreni u autobusu sa napadačem.

Foto: Printskrin Bild.de

 Posle akcije tima za pregovore nemačke policije, usledila je intervencija specijalnih policijskih snaga koje su uhapsile napadača, objavili su nemački mediji.


Niko nije povređen tokom talačke krize i akcije policije, navode nemački mediji.

Autobus se kretao za Minhen.


Nemački „Bild“ objavio je da se su se pre hapšenja čule tri detonacije, a policijski helikopter je nadletao mesto incidenta.


Saobraćaj na auto-putu A9 bio je u potpunosti zatvoren nekoliko sati, za vreme talačke krize i policijske akcije.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)