POTRESNA ISPOVEST OCA UBIJENOG NEMANJE: Na grobu mog sina četiri godine spava pas koji je bio uz njega i u noći likvidacije!

Novosti online

18. 09. 2021. u 22:11

NAVRŠAVA se tačno četiri godine od ubistva advokata Nemanje Stojanovića (27) iz Jagodine, a ubica do danas nije pronađen i priveden pravdi.

ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ ОЦА УБИЈЕНОГ НЕМАЊЕ: На гробу мог сина четири године спава пас који је био уз њега и у ноћи ликвидације!

Foto: Privatna arhiva

Donekle je jasno da je mladić greškom ubijen kobnog 12. septembra 2017. ispred zgrade u kojoj je živeo u Jagodini.

- Moj sin je bio na pravom mestu, u ulazu u zgradu u kojoj je živeo, i u pravo vreme, jer to je vreme kada se mladi vraćaju kući, a na pogrešnom mestu je bila meta i izvršilac, jer takvi ljudi ne bi trebalo da budu među nama. Meta je bio kriminalac, a ništa manji kriminalci nisu nalogodavac i ubica - kaže Milovan Stojanović, otac ubijenog mladića, koji je poznati jagodinski advokat.

Podsetimo, Nemanja se kobne večeri vraćao kući iz kafića u kom je bio sa društvom. Ubica ga je sačekao i zapucao, kasnije se ispostavilo da je mladi advokat najverovatnije ubijen greškom, jer je u zgradi u to vreme živeo muškarac s kriminalnim dosijeom.

Otac ubijenog Stojanovića kaže da sumnja da neko koči slučaj, jer dosad ništa nije urađeno kako bi se ubica njegovog sina kaznio.

HRONOLOGIJA

* jul 2018. - Dragoslav Miša Ognjanović, poznati beogradski advokat, ubijen ispred svog stana na Novom Beogradu, a egzekutor, kao ni nalogodavac nisu otkriveni.

* decembar 2015. - Vladimir Zrelec, beogradski advokat, ubijen ispred svoje kancelarije na Vračaru. Kao egzekutor, na 30 godina zatvora, osuđen je Vladimir Šaranović.

- Nažalost, istraga stoji u mestu. Dosad je pred Višim javnim tužilaštvom saslušano 30 i više svedoka, ali sumnjam da neko tu koči, neko ko je na visokim funkcijama i ne želi ili ne sme da istragu kompletira i završi. Ovde se zna tačno ko je bio meta, ko je bio nalogodavac, samo se ne zna izvršilac, a svako ko radi zakonito i profesionalno dosad bi došao do plaćenog ubice i izvršioca - kaže Stojanović.

Svaki dan na groblju

On dodaje da je njegov sin bio dobar i pošten čovek, a o tome, kako kaže, govori i činjenica da jedan pas već četiri godine spava na Nemanjinom grobu, ne pomera se ni danju, ni noću.

- Jedan mali pas se pominje i u policijskom zapisniku, gde se navodi da je za vreme uviđaja pored Nemanjinog tela ležala kuca, koja je cvilela. Ne znam da li je to bila ista kuca, ali ovu svakodnevno zateknemo na grobu, jer svaki dan idemo na groblje. Ona nas sačeka i kao da na neki način želi da nam ublaži tugu - rekao je otac pokojnog advokata i dodao da je Advokatska komora Kragujevca uputila pismo svim državnim organima sa apelom da se što pre reši slučaj, ali i da se protiv odgovornih, koji nisu radili svoj posao, podnesu krivične prijave.

Foto: Privatna arhiva

UBICA GA "OVERIO"

ZLOČIN u Ulici braće Dirak šokirao je građane Jagodine, ali i čitavu Srbiju. Utvrđeno je da je ubica bio sakriven kod ulaza u zgradu i, kada je mladi advokat naišao, ispalio je tri hica. Prvi hitac pogodio je advokata u srce, nakon čega je on pao, a surovi egzekutor mu je tada prišao i overio ga sa dva hica u glavu.

 

Posthumno nagrađivan: Patrijarh poslao pismo porodici

    Milovan Stojanović kaže i da je njegov sin posthumno dobio više nagrada. - Između ostalih, dobio je zahvalnicu i medalju - značku od Advokatske komore Srbije u Beogradu, u prisustvu 500 advokata iz cele zemlje i tridesetak advokata, predsednika Advokatskih komora iz raznih država Evrope, zatim povelju od Advokatske komore u Kragujevcu, čiji je bio član, kao i od Advokatske komore Makedonije. Dodao bih i pismo patrijarha Irinija, koje nam je poslao. Na zidu advokatske kancelarije Stojanović postavljene su dve spomen-ploče, od Advokatske komore Srbije i Advokatske komore Kragujevca, i na tim pločama jasno piše kakav je bio moj sin - rekao je Stojanović.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)