"UDARI ME DA TE UBIJEM": Porodica osumnjičenog za ubistvo oca živela u neprekidnom strahu

I.M.

04. 09. 2021. u 20:50

ČLANOVI porodice Boldoranov pune tri godine živeli su u neprekidnom strahu od svog sina, brata, devera, odnosno strica Aleksandra (32) koji je u petak popodne, kako se sumnja, udarcem sekirom u glavu ubio svog oca Đorđa (68).

УДАРИ МЕ ДА ТЕ УБИЈЕМ: Породица осумњиченог за убиство оца живела у непрекидном страху

Foto: I.Mitić

Višegodišnje nasilje u ovoj porodici dobilo je tragičan epilog, a konkretnog povoda, prema rečima ukućana, nije ni bilo.

- Od pre tri godine, kada se vratio sa rada u Slovačkoj, sve mu je smetalo, a najviše otac i ja. Jednostavno nas je mrzeo. Napadao nas je više puta i uvek je govorio da će da ubije mene ili njega. Prijavljivali smo ga policiji, ali se on i posle toga nije menjao – priča Robert, brat osumnjičenog za ubistvo Đorđa Boldoranova.

On ističe da niko u njihovom domu nije imao mira, jer se Aleksandar ponašao nepredvidivo. Vrlo često je bez razloga vikao, udarao i bacao stvari po kući, dok mu je porodica bila izložena stalnom strahu od toga šta bi mogao da uradi.

- Svi nadležni su znali da nam je više puta pretio ubistvom da bi na kraju ostvario to što je naumio. Svađao se nama bez ikakvih razloga i povoda, a od pre tri godine bilo je sve gore i gore. Pričao je da ga neko prati i da ga snima. Ne znamo šta se sa njim dešavalo, ali je sigurno da ima neke psihičke probleme. Uvek mu je za sve neko drugi bio kriv, ali mene i oca nije mogao da vidi očima – dodaje Robert.

I njegova supruga Gabrijela potvrđuje ove navode i u suzama dodaje da je Aleksandar govorio i da mu neko "magijom" nanosi zlo i da ga prate i uhode. Majka Ilinka mu je stalno "išla niz dlaku" samo da ga ne bi iznervirala i da bi u kući bio mir.

- Nisam smela decu samu da ostavim kod kuće. Odem na posao, a stalno razmišljam da li je sve u redu. Prošli smo kroz pakao i na kraju izgubili čoveka koji nas je voleo i poštovao – ističe Gabrijela koja je u vreme tragedije bila na svom radnom mestu.

Ona žali i zbog toga što su joj deca, učenici prvog srednje i šestog razreda osnovne škole, pretrpela traumu, a strahovala je i za supruga koji ima ozbiljne srčane tegobe.

- Sa decom sam bio na spratu kuće. Uradio je to kukavički. Video sam sve, ali nisam mogao da pomognem. Zamahnuo je sa obe ruke koliko god je mogao unazad i razbio mu glavu. Šta sam mogao da uradim kada bolujem od srca. Možda bi i mene ubio – pita se Robert.

UDARI ME, DA TE UBIJEM!

Robert svedoči da je njegov brat, pre nego što je počela burnija rasprava u kući, rekao ocu: "Udari me, da te ubijem". Aleksandar je potom oca izvukao u dvorište gde ga je gurao i udarao.

Đorđe je uzeo ciglu koju mu je Aleksandar oduzeo. Zatim je udario oca koji je pao na leđa, a onda ga je gađao ciglom i pogodio ga. Nesrećni čovek je jauknuo od bola. Dok je ustajao bio je leđima okrenut sinu. U tom trenutku Aleksandar je dohvatio sekiru i njenim tupim delom udario Đorđa u potiljačni levi deo glave. Popeo se na sprat kuće. Rekao je bratu da zove policiju i otišao sa lica mesta.

Policija ga je brzo pronašla i uhapsila, dok je telo nesrećnog čoveka poslato na obdukciju. Đorđe će biti sahranjen u nedelju na Rudarskom groblju gde je sebi za života obezbedio večnu kuću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri