SPECIJALNI SUD: Optužnica protiv Belivukove kriminalne grupe poslata okrivljenima na odgovor - Terete se za teška ubistva, otmice, drogu

N. B.

02. 08. 2021. u 13:21

KRIVIČNO vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu-Posebno odeljenje za organizovani kriminal kontrolisalo je formalnu ispravnost optužnice podnetu protiv okrivljenog Veljka Belivuka i drugih.

СПЕЦИЈАЛНИ СУД: Оптужница против Беливукове криминалне групе послата окривљенима на одговор - Терете се за тешка убиства, отмице, дрогу

Foto: ATA images/Printscreen

Posle kontrole našlo je da je optužnica Tužilaštva za organizovani kriminal  propisano sastavljena i istu je poslao na odgovor okrivljenima  i braniocima.

Okrivljeni i branioci imaju pravo da  podnesu odgovor na optužnicu u roku od 8 dana od dana dostavljanja optužnice.

Okrivljenom Veljku Belivuku stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, krivično delo otmice, krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Okrivljenom Marku Miljkoviću stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, krivično delo otmice.


Okrivljenom M.B, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Okrivljenom M.B, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Okrivljenom S.L, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i krivično delo otmice.

Okrivljenom N.J, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Okrivljenom N.Đ, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Okrivljenom D.T, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Okrivljenom V.D, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Okrivljenom B.H, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Okrivljenom N.S stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Okrivljenom A.V, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo otmice, krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Okrivljenom N.L, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela,  krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Okrivljenom M.T, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo otmice, krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Okrivljenom F.I stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo otmice.

Okrivljenom Ž.K, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Okrivljenom V.G, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Okrivljenom S.S stavljeno je na teret da je izvršila krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Okrivljenom B.K, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Okrivljenom N.S, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Okrivljenom V.G, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo otmice.

Okrivljenom M.A, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Okrivljenom A.Š, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo otmice, krivično delo silovanja, krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Okrivljenom M.S stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo otmice.

Okrivljenom M.L. S, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo otmice.

Okrivljenom A.D, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo otmice.

Okrivljenom V.Đ, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela , krivično delo otmice.

Okrivljenom V.D, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Okrivljenom A.Š  stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Okrivljenom A.S stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo otmice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)