ZLIKOVCI NIKAD NEĆE BITI JAČI OD DRŽAVE: Vulin žestoko o Belivuku i Miljkoviću - Ne zaslužuju da se nazivaju ljudima

Z. U.

29. 07. 2021. u 21:41

ONI koji se nalaze iza zidina ovoga zatvora mislili su da su moćniji i da su jači, mislili su da su njihova surovost i bogatstvo dovoljni da nas pobede, da ubijaju, kradu, lažu, da nam truju decu drogom i da nema ko da im se suprotstavi.

ЗЛИКОВЦИ НИКАД НЕЋЕ БИТИ ЈАЧИ ОД ДРЖАВЕ: Вулин жестоко о Беливуку и Миљковићу - Не заслужују да се називају људима

Foto: Printscreen/Pink/Corfupress

Videli su da, ipak, nisu jači i moćniji od države. Danas kada ih slušamo kako lažu, kada slušamo kako se brane, kako pokušavaju da svoje zločine pripišu nekom drugom, možemo samo da ih žalimo, kao što osećamo gađenje prema svemu što su radili, jer takvi ljudi ne zaslužuju da se nazivaju ljudima, ali i prema njima ćemo se odnositi kako zakon nalaže.

Ali, još jednom i sa ovog mesta poručujem, nijedan zlikovac, nijedna kriminalna banda neće biti jači od Srbije i iznad zakona!

Ovo je juče poručio ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, koji je sa ministarkom pravde Majom Popović prisustvovao vežbi pripadnika Žandarmerije i Uprave za izvršenje krivičnih sankcija ispred zgrade Specijalnog suda u Beogradu.

Prikazane su obučenost, veština i sposobnost u odbijanju napada i neutralisanju napadača na kolonu vozila, prilikom sprovođenja okrivljenih u sud iz Okružnog zatvora.

- Srbiji, koja je jedinstvena i složna i čije službe rade zajedno, niko ne može da naškodi - istakao je prvi čovek srpske policije.

Smotra Ministri Aleksandar vulin i Maja Popović, Foto Arhiva

Ministar Vulin je kazao da je Žandarmerija jedna od najelitnijih jedinica MUP na koju država i njeni građani uvek mogu da se oslone:

- Nemojte nikada da pomislite da sve znate. Rutina je ta koja ubija kada mislimo da znamo sve, kada mislimo da je sve predviđeno i sigurno, tada obično grešimo. Zato postoji obuka, zato postoji neprekidno ponavljanje i učenje. Pokazali ste kako se u sadejstvu rešavaju problemi. Vi ste ti koji stoje između države i zla koje se nalazi iza rešetaka.

Ministar Vulin juče je, u Skupštini Srbije, odgovarajući na pitanja poslanika, podsetio da je uhapšena jedna od najorganizovanijih i najokrutnijih bandi, ali je istakao da istovremeno postoji i talas organizovanog napora da se zločini te bande relativizuju i iskoriste za političku borbu.

- Reči Belivuka i Miljkovića prenose se kao suva istina, sada se više ne proveravaju, sada je to apsolutno istina i sve se radi po unapred poznatom receptu - kazao je Vulin.

Akcija Sa pokazne vežbe ispred Specijalnog suda, Foto Arhiva

OPTUŽNICA

PISANJE optužnice protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i još 29 pripadnika njihove ekipe je završeno i prema ranijim najavama nju će Tužilaštvo za organizovani kriminal danas da uputi sudu na potvrđivanje. Oni su osumnjičeni za pet ubistava, nelegalno držanje i rasturanje narkotika i oružja, otmicu i silovanje.

Branioci okrivljenih, po dobijanju optužnice, mogu na nju da ulože prigovore. Sud može da je potvrdi, odbije ili vrati na doradu. Na ovom, u ovom trenutku najvećem predmetu u Evropi, radili su tužilac Mladen Nenadić i njegova dva zamenika Saša Ivanić i Zoran Babić.

Foto Arhiva

PREMIJERKA BRNABIĆ: DOTAKLI DNO

PREMIJERKA Ana Brnabić ocenila je juče da je deo opozicije koja se, uz pomoć izjava Belivuka i Miljkovića, bori protiv predsednika Vučića i Vlade Srbije, dotakao novo dno i koristi se vidom političke borbe kakav nikada u istoriji Srbije nije viđen. Ona je kazala da je, bez obzira na političku pripadnost, jedino normalno da se zarad zemlje i građana svi ujedine i podrže borbu protiv takvih ubica i kriminalaca:

- Normalan čovek nikada sebi ne bi dozvolio da pomisli da to iskoristi u svrhu političke borbe, ali nažalost to se dešava u Srbiji.

REAKCIJA NA NAPADE MAFIJE

MINISTAR Vulin osvrnuo se juče i na napade Veljka Belivuka i Marka Miljkovića na njega i predsednika Aleksandra Vučića, koje određeni mediji gromoglasno prenose:

- Svaki dan u kome se Belivuk i Miljković dogovaraju u zatvoru sa svojim konsiljereom je dan više za nekog navijača Partizana koga neće mučiti i zaklati i dan više za nečije dete koga neće otrovati drogom. Ja sam ponosan što su me izabrali za metu, ja sam napade mafije zaslužio baš kao što su drugi zaslužili zaštitu mafije. Po istini KRIK i NewsMax Adria, a sada i NIN, ja sam komandovao klanu Belivuk - Miljković, vlasnik sam kuće u Ritopeku gde se nalazila klanica o kojoj Miljković i Belivuk ništa ne znaju, potom sam naredio poslušnim i naivnim navijačima donošenje punog vozila oružja u Jajince.

Pored toga, tražio sam i da obezbeđuju Jovanjicu. Sreća, pa me je nosilac istine Đilasovih medija Marko Miljković odbio. Posebno je zanimljivo da smo komunicirali telefonom, koji vredni Marko nije pokazao nikome, pa ni svom istinoljubivom advokatu, konsiljereu Lazareviću. Miljković zna i da sam bio u sukobu sa Dijanom Hrkalović, a on moju nemoćnu žrtvu, čiji je pseudonim istetovirao na grudima, nikada nije video.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)