MOGAO BI PONOVO DA NAPADNE: U Popovcu kod Niša meštani strepe od eventualnog izlaska Saše Dodića (50) iz zatvorske bolnice

J. ĆOSIN

22. 07. 2021. u 09:23

UMESTO zatvora, Popovčanina Sašu Dodića (50), koji je izbo troje komšija i pokušao da povredi čak i dete, čeka - Specijalna zatvorska bolnica.

МОГАО БИ ПОНОВО ДА НАПАДНЕ: У Поповцу код Ниша мештани стрепе од евентуалног изласка Саше Додића (50) из затворске болнице

Marija Mičić sa advokaticom Sanjom Rajković / Foto J. Ćosin

Zbog toga što je on, 24. aprila, u dvorištu svog komšije Saše Ilića, u stanju neuračunljivosti usled duševne bolesti, posle kraće rasprave sa Aleksandrom Mičićem zbog psa koji mu je napadao mačke, pokušao da ubije više osoba, veštaci Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu predložili su da se Dodić, umesto u zatvor, uputi na lečenje. Odluku o predlogu veštaka, da se Dodić uputi na lečenje, doneće Viši sud u Nišu početkom septembra, jer se u sredu na pripremnom ročištu nisu pojavili ni optuženi, zbog lošeg zdravstvenog stanja, ali ni njegov advokat, koji svoje odsustvo nije najavio sudu, pa je kažnjen sa 20.000 dinara.

Kako su "Novosti" već pisale, Dodić je nakon svađe sa Mičićem kuhinjskom nožem napao njega i njegovu suprugu Mariju, koja je u tom trenutku za ruku držala četvorogodišnje dete, koje je telom pokušala da zaštiti od pomahnitalog komšije. Dok je sa detetom pokušavala da se skloni u dvorište komšije Ilića, Dodić ju je ubo nožem u grudi, nanevši joj tešku telesnu povredu opasnu po život. Pokušavajući da Dodića obori na zemlju, njen suprug Aleksandar zadobio je ubodnu ranu i tešku telesnu povredu u stomak, a kada je u pomoć pritekao komšija Ilić, Dodić je nasrnuo i na njega, nanevši mu takođe povredu opasnu po život.

I dok sud ne odluči o ovom slučaju, koji je potresao Popovac, meštani strahuju da bi njihov komšija mogao da se vrati kada lekari procene da mu se zdravstveno stanje popravlja, ali i da bi ponovo mogao nekoga da povredi.

- Posle svega, ja ne bih bila u stanju da se s njim sretnem oči u oči, čak ni u sudnici, a kamoli na ulici, jer ne znam na šta je spreman - kaže Marija Mičić. - Traume su ogromne, noćima se budim, kada hodam, stalno imam utisak da mi je neko iza leđa. Nadali smo se da će dobiti neku dužu kaznu, pa da znamo da ćemo bar 10 godina da budemo mirni, pa da se, ako treba, posle toga i odselimo. Ovako, svi smo i dalje u strahu.

PRETI MU I DOŽIVOTNA

MARIJIaN advokatica Sanja Rajković kaže da je za delo za koje se tereti Dodić zaprećena kazna od 10 godina do doživotne robije, ali da su veštaci dali predlog da se on leči, jer je dokazano da boluje od duševne bolesti.

- To je procena lekara, sud donosi odluku na predlog zdravstvene ustanove u kojoj je smešten, organa starateljstva ili na predlog okrivljenog, a sud po službenoj dužnosti na devet meseci proverava osnovanost daljeg boravka u toj ustanovi - pojašnjava Rajkovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)