SNIMIO KAKO KASAPI PRIJATELJA: U selu Čenta kod Zrenjanina Nikola Srdić (37) usmrtio Radomira Perišića (43)

B. GRUJIĆ

16. 06. 2021. u 22:00

BEOGRAĐANIN Nikola Srdić (37), kako se sumnja, ubio je u ponedeljak svog prijatelja Radomira Rašu Perišića (43) u selu Čenta, nadomak Zrenjanina. Prema nezvaničnim informacijama, Srdić je Perišića najpre usmrtio nožem, a zatim iskasapio njegovo telo, koje je zatim zakopao na deponiji na Belom bregu, na periferiji Čente. Pored je navodno bila i najlon kesa puna marihuane.

СНИМИО КАКО КАСАПИ ПРИЈАТЕЉА: У селу Чента код Зрењанина Никола Срдић (37) усмртио Радомира Перишића (43)

Foto: B. Grujić

Prilikom hapšenja, Nikola je kod sebe, kako saznajemo, imao vazdušni pištolj i četiri metka, koji su mu oduzeti, a u kući je pronađena futrola za taj pištolj. Motiv svirepog zločina, zasada nije poznat. Očigledno je da se Perišić nešto zamerio svom prijatelju, sa kojim je, kako tvrde njihove komšije bio nerazdvojan. Policiju je o svemu što se dogodilo obavestila Srdićeva nevenčana supruga Žaklina.

- Nisam ništa znala, sve dok mi Nikola u utorak nije rekao da je ubio Rašu. Nisam mu verovala, sve dok mi nije pokazao snimak na svom telefonu, na kojem se vidi kako kasapi telo - uznemireno kaže Žaklina, potvrđujući da je ona neposredno posle toga pozvala policiju i prijavila zločin. - Nikada nije bio grub i nasilan prema meni, niti prema deci, sa nama živi i moja ćerka iz prvog braka. Ne znam šta se u njegovoj glavi dogodilo.

Komšije, zbunjene i uznemirene pojavom velikog broja policijskih vozila u njihovom, inače mirnom sokaku, pričaju da su u utorak u ranim popodnevnim satima u više navrata primetili Srdićev beli "jugo", kojim se vozikao tamo, ovamo, a u jednom trenutku automobil je pogodila lopta, kojom su deca igrala fudbal u blizini kuće, koja je vlasništvo Dragana Arsića, starijeg meštanina Čente, koji se nekoliko godina nalazi u Domu za stara lica u Pančevu. Draganov brat Zoran, je navodno od brata otkupio tu kuću, pa je ustupio Srdiću, koji je prethodno sa suprugom, decom i drugarom Rašom, živeo pod kirijom, u kući u istoj ulici, samo nekoliko desetina metara udaljenoj.

- Jedva smo ih se rešili, unapred je dao nekoliko kirija, ali ne daj bože nikom - tiho je prozborila starija žena koja je Srdiću iznajmila deo kuće. - Bilo je tu cike i vike, zvali smo u više navrata policiju.

AUTO-MEHANIČAR

NIKOLA je po struci auto-mehaničar. Posao mu je otkako smo se početkom godine doselili iz Beograda u Čentu, baš krenuo - priča plačnim glasom Žaklina.

Jedan od komšija priča da je Srdić sa Perišićem po ceo dan sedeo u seoskoj kafani:

- Tamo se skuplja svakakav svet, ne bih ja o tome. Policiji sam dao izjavu i rekao da nisam primetio nikakvo nasilje, buku u kući gde su boravili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)