UKINUTA PRESUDA POLICAJKI MARIJI! Kuma Davorina Baltića nakon ubistva bacila njegov pištolj, sud naložio ponavljanje procesa

J.D.LJ.

21. 05. 2021. u 17:49

APELACIONI sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je na godinu dana kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom bila osuđena policajka Marija Nikolić, koja se teretila da je, posle likvidacije navodnog člana "kavačkog klana" Davorina Baltića, 1. januara 2018. godine na Vračaru, sa kojim je bila u kolima kada je ubijen, njegov pištolj izvadila iz automobila i bacila ga u kontejner u susednoj ulici.

УКИНУТА ПРЕСУДА ПОЛИЦАЈКИ МАРИЈИ! Кума Даворина Балтића након убиства бацила његов пиштољ, суд наложио понављање процеса

Foto privatna arhiva

Istom odlukom Apelacioni sud je naložio da joj se suđenje ponovi, jer je prvostepena presuda zasnovana na bitnoj povredi odredaba krivičnog postupka.

Nikolić se tereti za krivično delo nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja, koje je izvršila u stanju bitno smanjene uračunljivosti, a zbog naglog porasta emocionalne napetosti i straha visokog intenziteta.

Marija Nikolić je, inače, kuma Baltićeve supruge.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)