ZA SMRT BIVŠEG TASTA 19 GODINA: Osuđen Slavko Plavšić (32) iz Kovilja, mora da plati i odštetu

LJ. P.

29. 04. 2021. u 19:17

SLAVKO Plavšić iz Kovilja, u četvrtak je u Višem sudu u Novom Sadu osuđen prvostepenom presudom na 19 godina zatvora zbog teškog ubistva bivšeg tasta Josipa Baranjija (61), 6. maja 2019.

ЗА СМРТ БИВШЕГ ТАСТА 19 ГОДИНА: Осуђен Славко Плавшић (32) из Ковиља, мора да плати и одштету

Slavko Plavšić / Privatna arhiva

Nesrećni čovek je nasmrt prebijen ispred porodične kuće u Proleterskoj ulici u Kovilju.

On je, kako je prilikom izricanja presude kazala predsednik sudskog veća sudija Ivana Josifović, počinio krivično delo oko 45 minuta posle ponoći. Sposobnost da shvati šta je učinio bila mu je smanjena, ali ne bitno.

Plavšić je te noći došao do kuće Baranjija u Proleterskoj ulici i udarajući po prozoru, dozivao svoju bivšu vanbračnu suprugu. Iz kuće su izašle njena majka i maloletna ćerka, a zatim i Josip Baranji, na kojeg je Plavšić, u alkoholisanom stanju, narsnuo udarajući ga rukama i nogama.

- Nedvosmisleno je utvrđeno da je reč o teškom ubistvu - kazala je sudija Josifović obrazlažući presudu, ističući da nije prihvaćena odbrana okrivljenog da je sada pokojni Josip njega prvi napao.

Plavšić će na ime nematerijalne štete, zbog pretrpljenih duševnih bolova i patnje, morati da plati Josipovoj supruzi 1.200.000 dinara, svojoj bivšoj vanbračnoj ženi 800.000 dinara i njenom bratu 300.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)