OPTUŽNICA PROTIV MIKE ALEKSIĆA NIJE PODIGNUTA: Sve je bilo spremno još u petak, evo šta se dogodilo

Novosti online

12. 04. 2021. u 07:35

OPTUŽNICA protiv samozvanog učitelja glume Miroslava Mike Aleksića (68) za silovanje i seksualno uznemiravanje nije podignuta u petak iako se očekivalo.

ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ МИКЕ АЛЕКСИЋА НИЈЕ ПОДИГНУТА:  Све је било спремно још у петак, ево шта се догодило

Foto D. Živančević

To je bio plan, ali je u međuvremenu došlo do njegove promene. Trebalo bi, da budu saslušana još dva svedoka.

- Sve je bilo spremno za podizanje optužnice, a onda su advokati oštećenih predložili nove svedoke - navodi naš sagovornik.

Kako otkriva, reč je o dvojici veštaka koji su radili psihološko veštačenje glumice Milene Radulović.

Foto: M. Anđela

 

- Oni bi svakako mogli mnogo toga da kažu što bi osvetlilo ovaj slučaj - kaže isti izvor.

Kako sada stvari stoje, novi svedoci trebalo bi da budu saslušani do kraja ove nedelje, a najverovatnije u četvrtak.

Posle toga, očekuje se i podizanje optužnice.

Kako su mediji pisali, psihološkom veštačenju bilo je podvrgnuto svih devet devojaka, žrtava Miroslava Mike Aleksića. Rezultati veštačenja ukazali su da su devojke govorile istinu o tome kako ih je nastavnik glume silovao i seksualno zlostavljao.

U tužilaštvu su saslušane sve Aleksićeve žrtve

Kako je ispričao punomoćnik nekih od žrtava Jugoslav Tintor, žrtve je veštačila komisija veštaka neuropsihijatara i psihologa, koja je zaključila da su one trpele "psihičke patnje visokog intenziteta". Prema nalazu veštaka, iskazi devojaka o tome šta su preživele od Aleksića mogu se smatrati potpuno validnim.

Iz veštačenja proizlazi da se ponašaju iskreno, da kod njih nema konfalublacije (popunjavanje rupa u sećanju izmišljenim, fiktivnim detaljima), poremećaja, mitomanije, fantastike....

Inače, Apelacioni sud u Beogradu produžio je u petak za još mesec dana pritvor Aleksiću koji se sumnjiči da je silovao i polno uznemiravao ukupno devet polaznica te škole.

- Pritvor po ovoj odluci može da traje do 11. maja - precizirala je portparolka suda Mirjana Piljić.

Po nalaženju Apelacionog suda zadržavanje Aleksića u pritvoru je neophodno, jer postoje specifične okolnosti koje ukazuju na to da će u kratkom periodu ponoviti krivično delo u slučaju puštanja na slobodu, a s obzirom na to da iz do sada izvedenih dokaza proizlazi da je osumnjičeni pokazao naročitu upornost i bezobzirnost prilikom izvršenja krivičnih dela za koja se osnovano sumnjiči.

Takođe, kako je dodala, Apelacioni sud je imao u vidu i da je oštećeno više lica, prema kojima je vršeno više krivičnih dela, neka i u periodu kada su oštećene bile maloletne.

Foto: Printscreen

 

Pored toga, mesto izvršenja krivičnih dela je studio glume čiji je vlasnik osumnjičeni, a u pitanju je mesto koje bi trebalo da bude mesto za obrazovanje i vaspitanje mladih.

Protiv Aleksića je Više javno tužilaštvo u Beogradu sprovelo istragu za ukupno 19 krivičnih dela, u 11 je reč o polnom uznemiravanju, osam su krivična dela silovanja, a sva su izvršena od 2008. do 2020. godine i čeka se odluka tužilaštva o podizanju optužnice.

Negirao delo, najmlađa žrtva maloletna

Aleksić je u tužilaštvu negirao da je seksualno napastvovao učenice glume u svojoj školi, pored ostalih i Milenu Radulović koja ga je prva prijavila policiji, a nakon nje su to učinile i druge devojke.

Jedna od devojaka je u vreme napastvovanja bila maloletna, dok su ostale tvrdile da ih je napadao i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.

(Blic.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)