RODITELJI DOŠLI SA SLIKAMA SVOJE UBIJENE DECE: Nastavljeno suđenje Kecmanovićima - Potresne scene u Višem sudu

S. J. M.

30. 01. 2024. u 10:58

SUĐENjE Vladimiru i Miljani Kecmanović, roditeljima dečaka ubice koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbeđenja, nastavljeno je danas. Vladimir i Miljana će posle uvodnih izlaganja imati mogućnosti i da iznesu detaljnu odbranu.

РОДИТЕЉИ ДОШЛИ СА СЛИКАМА СВОЈЕ УБИЈЕНЕ ДЕЦЕ: Настављено суђење Кецмановићима - Потресне сцене у Вишем суду

Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Kako javlja novinar "Novosti" sa lica mesta, oštećeni roditelji su danas svi došli sa uramljenim slikama svoje ubijene dece. Oni za sada nisu ušli u sudnicu, zato što je planirano da Kecmanovići iznose odbranu. Prema zakonu, oni kao oštećeni moraju da daju iskaz posle optuženih, pa po tim pravilima ne mogu da slušaju njihovo iznošenje odbrane.

Kako smo saznali, svi oštećeni odriču se prava na davanje iskaza i na svedočenje, zato što nemaju nikakva konkretna saznanja koja se odnose na krivična dela za koje su Kecmanovići optuženi - nemaju saznanja o tome kako su Kecmanovići čuvali pištolje, kako je Kosta do njih došao i slično, pa ne mogu o tome ni da svedoče ni da daju iskaz o ugrožavanju opšte sigurnosti i nedozvoljenom držanju oružja. 

Foto: Zoran Jovanovic

Zbog toga će, kako saznajemo, njihovi punomoćnici zatražiti da im se dozvoli da oni uđu u sudnicu i slušaju iznošenje odbrane Kostinih roditelja, pošto kao oštećeni neće svedočiti. 

Foto: Z. Jovanović

Podsetimo, Vladimir i Miljana Kecmanović juče su kratko, na početku suđenja, izjavili da "nisu krivi".

Vladimir Kecmanović optužen je za teško delo protiv opšte sigurnosti, jer postoji sumnja da je obučavao sina da rukuje oružjem i da gađa u mete, kao i da nije bezbedno čuvao dva pištolja, za čije držanje je imao dozvolu, i umesto u metalnom sefu sa ključem, držao ih je u dva plastična kofera pod šifrom, spakovana u dva ranca, koji služe za prenos oružja.

Majka Miljana Kecmanović optužena je za nedozvoljeno držanje municije, jer je njen DNK trag nađen na jednoj čauri kod vrata učionice za istoriju u kojoj je Kosta pucao u đake iz svog odeljenja i nastavnicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024