OTAC SILOVATELJ OSUĐEN NA DOŽIVOTNI ZATVOR: Dve i po godine silovao i zlostavljao sopstveno dete

Игор Митић
Igor Mitić

15. 12. 2023. u 19:00

VIŠI sud u Leskovcu saopštio je da je doneo presudu kojom je Srđan S.(42), kapetan Vojske Srbije, osuđen na kaznu doživotnog zatvora jer je u periodu od dve i po godine više puta silovao svoju maloletnu ćerku.

ОТАЦ СИЛОВАТЕЉ ОСУЂЕН НА ДОЖИВОТНИ ЗАТВОР: Две и по године силовао и злостављао сопствено дете

foto: I.Mitić

U saopštenju suda se navodi da je optuženi, nakon održanog glavnog pretresa, oglašen krivim zbog produženog krivičnog dela silovanja izvršenog na štetu deteta, svoje maloletne ćerke, u periodu od novembra 2019. do maja 2022. godine.

Ovaj sud je, prilikom odlučivanja o vrsti i meri kazne, imao u vidu brojne otežavajuće okolnosti koje se odnose na način i vreme izvršenja krivičnog dela, ličnost optuženog, odsustvo empatije i težinu posledica krivičnog dela.

- Nalazeći da ne postoje olakšavajuće okolnosti na strani optuženog, osim toga da ranije nije osuđivan, sud je našao da se samo ovakvom kaznom može ostvariti svrha kažnjavanja kako prema samom optuženom, kao učiniocu krivičnog dela, tako i prema ostalim građanima da se uzdrže od vršenja ovakvih i sličnih najtežih krivičnih dela“ - navedeno je u saopštenju koje je potpisao Nebojša Stojičić, vršilac funkcije predsednika Višeg suda u Leskovcu.

Prilikom suđenja i donošenja odluke javnost je bila isključena. Nakon što je objavio presudu sud je doneo odluku da se optuženom produži mera pritvora do pravosnažnosti presude odnosno do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora.

Osuđeni Srđan S. uhapšen je krajem avgusta prošle godine nakon što je njegova četrnaestogodišnja ćerka skupila snagu da ispriča kroz kakav pakao prolazi zbog bezumnih postupaka svoga oca.

Prema tadašnjim nezvaničnim saznanjima, promenu u ponašanju deteta, tokom proleća prošle godine, primetili su zaposleni u školi o čemu je obavešten leskovački Centar za socijalni rad. Devojčica se tada požalila na očevo nasilje u porodici zbog čega je udaljen iz porodičnog stana, dok mu je sud zabranio kontakt sa nesrećnim detetom kao i sa njenom majkom i sestrom.

Međutim, posle izvesnog vremena devojčica je skupila snagu da ispriča da je više puta silovana i da opiše načine na koji je ovaj zločin učinjen, pa je optuženi odmah uhapšen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)