PONOVO ĆE SE SUDITI ZA TUČU U LAZE TELEČKOG: Ukinuta presuda kojom su osmorica mladića iz Šida osuđeni na ukupno 50 godina i osam meseci

Lj.P.

03. 11. 2023. u 14:07

APELACIONI sud u Novom Sadu ukinuo je presudu osmorici moladića iz Šida, koji su odgovarali za tuču, koja se dogodila 20. februara 2021. godine ispred jednog lokala u centru Novog Sada, u Ulici laze telečkog, u kojoj su su Dragoljub Mihajlović iz Vajske i Nikola Šuman iz Čuruga teško, a Mateo Peter lakše pobvređen.

ПОНОВО ЋЕ СЕ СУДИТИ ЗА ТУЧУ У ЛАЗЕ ТЕЛЕЧКОГ: Укинута пресуда којом су осморица младића из Шида осуђени на укупно 50 година и осам месеци

FOTO:Lj.P.

Osmorka iz Šida je tom presudom bila oglašena krivi,m i osuđeni su na ukupno 50 godina i osam meseci zatvora.

Bojan Darabašić je zbog pokušaja teškog ubistva pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju osuđen na 15 godinam dok je njegovoim sugrađanima lazaru markoviću i nemanji Božiću, za isto krivično delo izrečeno 12, odnosno deset godina zatvora.

Preostala petorica, koji se terete za nasilničko ponašanje i teške povrede, Marko Momić, Mihajlo Miljenović i Vladimir Simić kažnjeni su na po dve godine i deset meseci zatvora, a dejan Nedinić na dve godine i osam meseci zatvora, a Bojan medić na dve i po godine zatvora.

Apelacioni sud je presudu ukinuo, kako je saopšteno iz Višeg suda u Novom Sadu, zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka i predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

- Prema okrivljenima Darabašiću, Markoviću i Božiću je produžen pritvor – saopšteno je iz Višeg suda u Novom Sadu.

Mladići iz Šida, optužnicom se terete da su 20. februara 2021. godine između 18.25 i 19.20 časova u Novom Sadu, u Zulici laze Telečkog, ispred jednog ugostiteljskog objekta, u stanju kada su mogli da shvate značaj svoga dela i da upravljaju svojim postupcima, u grupi vršenjem nasilja prema Mihajloviću, Šumanu i Peteu, izazivanjem tuče bezobzirnim ponašanjem znatnije ugrozili spokojstvo građana i teže remetili javni red i mir na ulici gde se nalazio veći broj ljudi koji su prethodno bili gosti u ugostiteljskom obhektu, i kao slučajni prolaznici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)