SINOUBICA BIO NEURAČUNLJIV: Zakazano suđenje Živoradu B. za ubistvo u Lešju kod Paraćina

Зорана Рашић
Zorana Rašić

23. 10. 2023. u 12:51

VIŠE javno tužilaštvo u Jagodini predložilo je Višem sudu u tom gradu da se Živoradu B. (56) iz Lešja kod Paraćina, optuženom da je 24. decembra prošle godine ubio svog sina Aleksandra (26), tako što ga je više puta ubo nožem u stanju neuračunljivosti, izrekne mera obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi zatvorenog tipa.

СИНОУБИЦА БИО НЕУРАЧУНЉИВ: Заказано суђење Живораду Б. за убиство у Лешју код Параћина

Foto: Fejsbuk

Sudija koji je trebalo da postupa po tom predmetu u međuvremenu je otišao u penziju, tako da je predmet dat drugom sudiji, Jasmini Cvetković, a pripremno ročište zakazano je za 15. novembar.

Predlog tužilaštva dat je na osnovu komisijskog psihijatrijskog veštačenja Živorada B. Utvrđeno je da je optuženi u momentu izvršenja krivičnog dela bio neuračunljiv, a kako je on sam pozvao policiju i priznao ubistvo, slučaj je „čist“ i glavni pretres biće održan vrlo brzo nakon pripremnog ročišta, saznajemo od Nenada Necića, portparola Višeg javnog tužilaštva.

Ovaj porodični zločin s kraja prošle godine šokirao je ne samo malo selo Lešje pod Babom, već i celu paraćinsku opštinu.

Nakon kratke, ali žestoke svađe u jutarnjim satima, otac je nožem više puta ubo svog sina ispred vrata, a kada je mladić, ranjen, pokušao da pobegne, sustigao ga je u dvorištu ispred kapije i usmrtio.

Odmah nakon krvavog pira sam je pozvao policiju i rekao šta je uradio, a policija je beživotno i krvavo telo mladića zatekla u dvorištu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave