OSUĐENA VLASNICA KOZMETIČKOG SALONA: Posle tretmana klijentkinja završila na klinici

N.B.

11. 10. 2023. u 12:55

PRVI osnovni suda u Beogradu doneo je pravnosnažnu presudu protiv A. P. kojom je osuđena na kaznu od šest meseci zatvora, zbog krivičnog dela nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo i istovremeno je određeno da se utvrđena kazna neće izvršiti ukoliko okrivljena u roku od dve godine od dana pravnosnažnosti presude ne izvrši novo krivično delo.

ОСУЂЕНА ВЛАСНИЦА КОЗМЕТИЧКОГ САЛОНА: После третмана клијенткиња завршила на клиници

Foto N. Fifić

Prvo osnovno javno tužilaštvo je dana 29. avgusta prošle godine podnelo optužni predlog protiv A. P. zbog sumnje da se u martu 2021. godine, u kozmetičkom salonu čiji je vlasnik, bez odgovarajuće stručne spreme bavila pružanjem medicinskih usluga i to usluga antiejdž medicine. Za ove medicinske usluge, kako je utvrđeno, nije shodno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti posedovala rešenje Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Pored toga, kozmetički salon nije bio upisan u registar zdravstvenih ustanova koji se vodi u Agenciji za privredne registre shodno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti.

- Nemajući navedene dozvole i odobrenja nadležnih organa okrivljena se reklamirala preko društvenih mreža za usluge konturisanje usana hijaluron penom kao i botoks tretmane lica čela i predela oko očiju - navodi se u saopštenju Tužilaštva. - Kada se oštećena A. A. javila na svoj zakazani termin i došla u navedeni kozmetički salon okrivljena je počela da je bode iglom sa špricem u predelu usana ubrizgavajući joj hijaluron, nakon čega se oštećena pobunila jer je mislila da se navedeni tretman radi bez igle i to aparatom hijaluron pen. Kada je tretman bio gotov, oštećena je odbila da plati uslugu, jer je bila nezadovoljna intervencijom i načinom njenog izvođenja. Nakon određenog vremena, oštećenoj su se, kao posledica navedene intervencije, iznad gornje usne javila ispupčenja koja je naknadno morala da sanira u nadležnoj klinici.

Tužilaštvo apeluje na sve građane koji žele da vrše bilo kakve estetske intervencije, da se dobro raspitaju i uvere da li su saloni ili klinike nadležni i da li imaju odluku i odobrenje nadležnih organa za vršenje ovakvih intervencija kako bi sprečili štetne posledice i sačuvali svoje zdravlje.

- Takođe obaveštavamo javnost da su po podnetim optužnim aktima u toku suđenja i u drugim aktuelnim predmetima poznatim javnosti, a u vezi sa izvršenjem krivičnog dela nadrilekarsko i nadriapotekarstvo, te da će javnost biti blagovremeno informisana o ishodu postupaka - navode iz Tužilaštva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)