TODOSIJEVIĆU ODLOŽENA ZATVORSKA KAZNA: Pomeren odlazak za dva meseca, advokat obavešten neformalno

Tanjug

12. 04. 2023. u 23:24

BIVŠEM predsedniku Opštine Zvečan Ivanu Todosijeviću, koga prištinske vlasti terete za negiranje slučaja Račak, mera izdržavanja zatvorske kazne odložena je za dva meseca, rekao je večeras za Tanjug njegov branilac, advokat Nebojša Vlajić, uz napomenu da je o tome neformalno obavešten i da nije primio rešenje.

ТОДОСИЈЕВИЋУ ОДЛОЖЕНА ЗАТВОРСКА КАЗНА: Померен одлазак за два месеца, адвокат обавештен неформално

Foto Arhiva

-Obavešten sam usmeno i neformalno, ali rešenje nisam primio. Možda će biti sutra, rekao je Vlajić.

Mediji koji izveštavaju na abanskom preneli su da je portparolka Osnovnog suda u Prištini Mirljinda Gaši potvrdila odlaganje kazne Todosijeviću za dva meseca.

Predsedniku Privremenog organa opštine Zvečan Ivanu Todosijeviću 28. marta stigao je poziv da se 3. aprila javi u pritvorni centar na izdržavanje zatvorske kazne zbog njegove izjave o Račku, a da mu prethodno nije uručena presuda.

Ivan Todosijević je prvi put prvostepeno osuđen krajem 2019. godine u Prištini na dve godine zatvora zbog izjave koju je dao na obeležavanju 20 godina od NATO bombardovanja u Zvečanu, kada je rekao da je slučaj Račak izmišljen i iskorišćen kao povod za bombarodovanje tadašnje Savezne Republike Jugoslavije.

Prvostepenu odluku potvrdio je kasnije i Apelacioni sud u Prištini, a branioci Todosijevića su potom žalbu podneli Vrhovnom sudu.

Veće tog suda odlučilo je da vrati slučaj na ponovno suđenje.

Todosijević je na ponovnom suđenju osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili