ZA ODLAGANJE IZVRŠENJA ZATVORSKE KAZNE IVANU TODOSIJEVIĆU: Advokat uložio žalbu Osnovnom sudu u Prištini

D. Z.

03. 04. 2023. u 12:54

ADVOKAT Nebojša Vlajić uputio je danas Osnovnom sudu u Prištini žalbu za odlaganje zatvorske kazne Ivanu Todosijeviću predsedniku Privremenog organa opštine Zvečan, koji je presudom Apelacionog suda osuđen na godinu dana zatvora zbog navodnog izazivanja „mržnje i netrpeljivosti“, odnosno zbog izjave koju je izrekao o Račku.

ЗА ОДЛАГАЊЕ ИЗВРШЕЊА ЗАТВОРСКЕ КАЗНЕ ИВАНУ ТОДОСИЈЕВИЋУ: Адвокат уложио жалбу Основном суду у Приштини

Ivan Todosijević

Naime, Todosijevića, koji je na obeležavanju dvadesetogodišnjice NATO bombardovanja naše zemlje kazao da je slučaj Račak izmišljen, Osnovni sud u Prištini osudio je 2019. godine na dve godine zatvora, što je potom potvrdio i Apelacioni sud, ali je posle žalbe tzv. Vrhovni sud Kosova vratio slučaj na početak tako da je Osnovni sud u Prištini oktobra meseca prošle godine umanjio Todosijeviću kaznu na godinu dana, što je potvrdio i Apelacioni sud koji mu je prošle sedmice uručio rešenje za izdržavanje kazne.

Povodom ove presude reagovali su politički predstavnici Srba sa Kosova i Metohije koji smatraju da je verbalni delikt zbog koga je izrečena presuda Todosijeviću nedopustiv u 21. veku i pozivaju međunarodnu zajednicu da reaguje na kako ističu sramnu i presudu usmerenu protiv svih Srba na Kosovu i Metohiji. Inače, prema odluci Apelacionog suda Todosijević je danas trebao da se javi na izdržavanje zatvorske kazne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave