HRKALOVIĆEVA, SPUSTITE NOGU: Sudija uputio opomene optuženoj zbog neprimernog držanja

Z.U.

03. 04. 2023. u 17:27

U SPECIJALNOM sudu u Beogradu danas su saslušana četiri svedoka, pripadanici nekadašnje Službe za specijalne istražne metode (SSIM) MUP Srbije, u nastavku suđenja bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović, koja je optužena za zloupotrtebu položaja ali i trgovinu uticajem.

ХРКАЛОВИЋЕВА, СПУСТИТЕ НОГУ: Судија упутио опомене оптуженој због непримерног држања

Foto: P. Milošević

Sa njom su na optuženičkoj klupi još dvojica nekadašnjih rukovodilaca MUP Dejan Milenković Bagzi, bivši načelnik SSIM  i Milorad Šušnjić, svojevremeno prvi čovek novosadske policije.

Dvojica svedoka veštačila su telefone Veljka Belivuka posle njegovog hapšenja zbog ubistva Vlastimira Miloševića 30. januara 2017. godine.

Svedok Andrej Miletić je ispričao da mu je optuženi Milenković naložio da izveštaj sa Belivukovih telefona stavi kod sebe umesto da ih prosledi tužiocu, a što je, kako svedok tvrdi, bilo naređenje Hrkalovićeve, odnosno kako je naveo, tadašnjeg ministra Nebojše Stefanovića.

Posle iskaza ovog svedoka Hrkalović je sudu rekla da smatra da je ova optužnica protivpravna jer se osoba koja je naložila da se izveštaj sa telefona ne šalje ( Stefanović) i osoba koja je čuvala izveštaje i telefone (svedok Miletić) nisu obuhvaćeni optužnicom.

Inače, jučerašnje suđenje je obeležilo nekoliko opomena,koje je predsednik Krivičnog veća, uputila Dijani Hrkalović zbog njenog neprimerenog držanja.

Prvo ju je upozorila da ustane kada postavlja pitanje svedoku i da ne prekršta noge,  a u drugom momentu rekla je Hrkalovićevoj da "spusti nogu" i pristojnije sedi na optuženičkoj klupi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)