O SVEDOCIMA I "PAORIMA" KOJI SU SE BORILI ZA OVK: Statusna konferencija u Hagu

S.S.R.

16. 03. 2023. u 17:31

SPECIJALIZOVANI sud za ratne zločine na Kosovu i Metohiji objavio je plan rada statusne konferencije u procesu protiv bivših lidera tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašima Tačija, Redžepa Seljimija, Jakupa Krasnićija i Kadrija Veseljija, koja će biti održana 20. marta, a najverovatnije je poslednja pred početak suđenja 3. aprila.

О СВЕДОЦИМА И ПАОРИМА КОЈИ СУ СЕ БОРИЛИ ЗА ОВК: Статусна конференција у Хагу

Foto: Printscreen

 U sudnici tužioci treba da se izjasne koliko će im vremena biti potrebno za prvih 12 svedoka i da govore o dužini trajanja ukupnog suđenja. Odbrana će se baviti ovim pitanjima, ali će i da iznese svoj stav o "ulozi i ovlašćenju glavnog štaba tzv. OVK".

Inače, na ranijim konferencijama, advokati odbrane su tvrdili da su se za tzv. OVK borili ljudi koji su tokom dana bili poljoprivrednici, a onda tokom noći se presvlačili i odlazili da se bore, jer su ih napadale "srpske oružane snage".

Tači, Seljimi, Krasnići i Veselji terete se za ratne i zločine protiv čovečnosti, ubistva, mučenja Srba, Roma i "nelojalnih" Albanaca. Previđa se da će suđenje trajati oko pet godina. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju