JOTKA OSUĐEN NA 11 GODINA ZATVORA: U Specijalnom sudu u Beogradu izrečena presuda za ubistvo Dejana Stankovića Ždrokinca

N.B.

28. 02. 2023. u 07:47

KRUŠEVLjANIN Zoran Jotić Jotka (68) osuđen je juče pred Specijalnim sudom u Beogradu prvostepenom presudom na 11 godina zatvora, jer je, kako se navodi u optužnici, u maju 2018. formirao kriminalnu grupu i organizovao ubistvo Dejana Stankovića Ždrokinca (71).

ЈОТКА ОСУЂЕН НА 11 ГОДИНА ЗАТВОРА: У Специјалном суду у Београду изречена пресуда за убиство Дејана Станковића Ждрокинца

Foto Z. Jovanović

Jotić je osuđen i zbog pranja para, a izrečena mu je i novčana kazna od 200.000 dinara.

Istom presudom Stefan Radulac osuđen je na 18 godina zatvora zbog ubistva Ždrokinca, 6. juna 2018 u Kruševcu, ali, kako se tvrdi i ubistva Ždrokinčevog sina Vojina (41), mesec dana ranije. Kazna od sedam i po godina zatvora izrečena je Igoru Gajiću, zbog umešanosti u jedno ubistvo, dok je zbog pomaganja počiniocu posle izvršenog krivičnog dela, Saša Zoraja osuđen na tri godine robije. Zbog istog dela, Iva Petrović je osuđena na 14 meseci zatvora. Oslobađajuća presuda doneta je u odnosu na Vuka Petrovića.

KRIMINALNI DOSIJE

DEJAN Stanković Ždrokinac je, kao i njegov brat blizanac Vojin, po kome je dao ime sinu, imao podeblji kriminalni dosije. Braća su 2015. uhapšena zbog sumnje da su u martu 2014. godine ubila poznatog kruševačkog stomatologa Milutina Rokića (65). Posle opsežne istrage, policija je tada bila gotovo sigurna da je Dejan ubica, ali zbog identičnog DNK nije bilo moguće utvrditi ko je od blizanaca pucao u zubara, pa je kasnije zbog nedostatka dokaza oslobođen optužbi. On je, takođe, bio označen i kao naručilac ubistva Gorgija Darmanovića. 

Tužilaštvo za organizovani kriminal je u optužnici navelo da je Ždrokinac ubijen kao osveta za likvidaciju Jotkinog dobrog prijatelja Gorana Petrovića Pete, 15. septembra 2015. Jotić je na početku suđenja negirao da ima bilo kakve veze sa Ždrokinčevim ubistvom, tvrdeći da zna ko stoji iza ovog ubistva, ali nije otkrio identitet te osobe.

Jotka je uhapšen u avgustu 2018. samo pet meseci pošto je izašao iz požarevačkog zatvora "Zabela". Tamo je proveo 15 godina, na koliko je bio osuđen zbog iznuda, "reketiranja", ali i podmićivanja sudije nekadašnjeg Vrhovnog suda Srbije, da bi izdejstvovao blažu kaznu. On je, kao vođa "kruševačke grupe", sa svojim saradnicima uhapšen u akciji "Sablja", marta 2003. godine. Iza rešetaka su se našli jer su, kako je utvrđeno, skoro pet godina od dobrostojećih Kruševljana uzimali novac uz pretnje i batine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti