SUĐENJE NIKITOVIĆU ZA UBISTVO NA BATAJNIČKOM DRUMU: Kontradiktorne izjave - optuženi tvrdi da je ležao i nožem izbo kolegu, a veštak suprotno

S. J. M.

07. 12. 2022. u 13:00

NA SUĐENjU Ivanu Nikitoviću, optuženom za ubistvo kolege Stefana Milinkovića na Batajničkom drumu pre godinu dana, svoj nalaz i mišljenje izneo je veštak Zoran Mihailović.

СУЂЕЊЕ НИКИТОВИЋУ ЗА УБИСТВО НА БАТАЈНИЧКОМ ДРУМУ: Контрадикторне изјаве - оптужени тврди да је лежао и ножем избо колегу, а вештак супротно

Foto: n. Skenderija

On je naveo da je Milinković imao tri ubodne rane opasne po život, od kojih je i preminuo, zatim četiri posekotine po glavi, koje su bile lake povrede i povrede koje su nastale od udaraca pesnicom, cipelom ili nekim predmetom.

- Prilikom nanošenja ubodnih povreda obojica su bila u uspravnom položaju okrenuti licem jedan ka drugom. To se zaključuje na osnovu kanala rana, koji su usmereni odozgo ka naniže - kazao je veštak Mihailović.

- Sve tri ubodne rane nastale su jedna za drugom i oštećeni je posle toga mogao da se kreće kratko vreme, minut do dva, do gubitka veće količine krvi, što mu je izazvalo klonulost, pa gubitak svesti i smrt - kaže veštak.

Nikitović je u odbrani tvrdio da je tada ležao na leđima na zemlji, a da mu je pokojni Mihailović kleknuo na stomak i nagnut iznad njega udarao ga rukama.

- Savio sam glavu ka napred braneći se, zatim sam iz desnog džepa jakne izvukao lovački nož na rasklapanje, cimnuo ga i otvorio i onda odozdo izbo. On je od mene posle ubadanja odskočio i počeo da trči ka putu - ponovio je optuženi.

Lj.P.

Veštak je rekao da je to malo verovatno s obzirom na pravce ubodnih kanala rana i da je iz tog položaja teško tako jako zamahnuti da bi nož prošao kroz meko tkivo, rebra, pluća i srce.

Na pitanje tužioca da li je s obzirom na povrede oštećeni mogao da odskoči i trči putem još 100 metara, gde je pronađen, Mihailović je kazao da je mogao da se kreće, ali teško da trči:

- To su povrede koje dovode do brzog isticanja krvi. Povređeno mu je srce i zbog te povrede bi preminuo i da drugih nije bilo. Nije imao odbrambenih povreda - tvrdi Mihailović.

Veštak je utvrdio i da su oguljotine na kolenima kod Mihailovića nastale usled pada. Branilac ga je pitao da li je moguće da su nastale trljanjem, kada je klečao na Nikitoviću i udarao ga, a veštak je to isključio kao mogućnost:

- Morao se tad kretati po neravnoj podlozi i u toj situaciji bi mu se oštetile i pantalone na kolenima. U obdukcionom zapisniku je navedeno da se na pantalonama u predelu kolena nalazi samo blato, što ukazuje da je pao, jer tkanina nije oštećena, što bi se desilo da je bilo trenja - završio je veštak.

DOPUNA VEŠTAČENjA

Pošto veštak nije imao uvid u odbranu Nikitovića i medicinsku dokumentaciju njegovih povreda na glavi i krvarenje iz nosa, sud je naložio da to isporuči i dopuni svoje veštačenje, kako bi se videlo da li je moguće da se sve desilo onako kako je Nikitović opisao. Drugih svedoka u 6 ujutru nije bilo, niti snimaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni