KAKO STE ZVALI PROSTORIJU U RITOPEKU? Nakon Lalićevog odgovora Belivuk i Miljković prasnuli u smeh

N.B./Z.U.

29. 11. 2022. u 13:34

SVEDOK saradnik Srđan Lalić nastavio je danas svedočenje u Specijalnom sudu u Beogradu, na suđenju kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, za koje se sumnja da su izvršili sedam teških ubistava.

КАКО СТЕ ЗВАЛИ ПРОСТОРИЈУ У РИТОПЕКУ? Након Лалићевог одговора Беливук и Миљковић праснули у смех

Foto: Novosti

Nakon brojnih pitanja, sudija je Lalića upitala i kako su nazivali prostoriju u Ritopeku, na šta je Lalić odgovorio:

- Rupa, bunker i klanica - na šta su optuženi počeli da se smeju. 

Miljković je kao i svaki put do sada hvatao beleške.

Tajna prostorija

Na pitanje da li će dati prikaz tajne prostorije, kako izgleda, šta sledi kad se tajni prostor otvori, Lalić kaže:

- Otvor se nalazio u donjem desnom uglu na zidu kada se uđe u garažu, gde su police. Kada se prođe kroz otvor tu je širina oko metar, tu su metalna vrata, kada se ona prođu, ulazi se u skrivenu prostoriju. Ona je širine 7-8 metara, a dužine 5. Ona je pravljena za uzgoj marihuane. Po sredini postoji kanal gde se slivala voda prilikom uzgoja marihuane, u desnom ćošku je ormar i u njemu je odlagano oružje. Bio je i jedan zeleni sanduk sa policijskim uniformama, lisicama, pancirima... Bila je jedna drvena barska stolica i ve-ce šolja. Po zidovima sa leve strane je 15 utičnica, a u jednoj niši, bliže zidu koji se graniči sa garažom, bile su elektroinstalacije. Na sredini sobe na plafonu je bilo nekoliko tiplova sa metalnim kukicama, na podu pločice, zidovi okrečeni u belu boju, neonske lampe na plafonu. Uvek je tu bilo i hirurških rukavica, varikine, sone kiseline, alata, traka, konopci... Mašina za mlevenje je bila kod niše sa elektrotablom. Ona je visine oko metar i po, širine osamdesetak santimetara i dužine oko 120 santimetara.

Tokom izlaganja Srđana Lalića, jedan od sudskih stražara je opomenuo Belivuka, koji je dizao ruke i burno protestovao zbog onoga što je govorio okrivljeni saradnik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna