SASLUŠANI SVI SVEDOCI, NE MOŽE VIŠE DA UTIČE NA ISTRAGU: Novosadski žandarm pušten da se brani sa slobode

Lj. P.

01. 11. 2022. u 22:09

NOVOSADSKOM žandarmu R. L. (43), osumnjičenom za zloupotrebu službenog položaja, nedozvoljeno držanje oružja i droge, ukinut je pritvor i u daljem postupku će se braniti sa slobode.

САСЛУШАНИ СВИ СВЕДОЦИ, НЕ МОЖЕ ВИШЕ ДА УТИЧЕ НА ИСТРАГУ: Новосадски жандарм пуштен да се брани са слободе

Ilustracija Foto MUP

Kako je za "Novosti" rekla Jelena Ostojin, portparol Višeg suda, ova mera mu je ukinuta jer su u dosadašnjoj istrazi saslušani svi predloženi svedoci.

On je bio uhapšen krajem septembra sa kolegom R. M. (47), koji se takođe brani sa slobode, i M. K. (37) policajcem iz Beograda i S. T. (45) policijskom službenicom Uprave za međunarodnu operativnu saradnju. Sumnja se da su obezbeđivali i dostavljali službene podatke Goranu Kovačeviću Gorancu (47) iz Novog Sada, na koga je septembra prošle godine pucano.

Kako se sumnja, R. L. je u julu tražio od R. M., dok je obavljao redovne zadatke, da proveri kroz evidenciju MUP, za jednu osobu iz kriminogene sredine, da li je za njim raspisana potraga, što je R. M. prikazao kao službenu radnju u službenim aktima.

Sledećeg meseca je, kako se sumnja, S. T. na zahtev M. K. uradila provere kroz baze podataka za Interpol za istu osobu i da li je za njim raspisana međunarodna poternica, o čemu ih je obavestila. Sumnja se da su M. K. i R. L. duži vremenski period fizički obezbeđivali osobu za koju su rađene provere kroz službene evidencije, kao i njegove porodice, a zauzvrat su dobijali novac i poklone.

Pretresom iznajmljenog stana u Novom Sadu koji su koristili M. K. i R. L., a koji je u blizini adrese stanovanja osobe iz kriminogene sredine, pronađeno je nelegalno oružje i droga, pa se R. L. sumnjiči i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i neovlašćeno držanje droge.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OLIMPIJSKI ŠAMPION ŠOKIRAO SVET: Video sankcije Rusima, pa uradio ovo