HTEO DA JE VRATI KUĆI? Marjan optužen za otmicu vanbračne supruge

Lj. P.

21. 10. 2022. u 14:00

MARJAN Jankov (26) iz Uzdina kod Kovačice, optužen za otmicu vanbračne supruge, na početku suđenja u Višem sudu u Novom Sadu izjavio je da ne može da prizna ono što nije uradio, navodeći da bi i dalje s njom živeo, da je voli, ali da smatra da ga je ona optužila da njemu ne bi dodeli zajedničko dete.

ХТЕО ДА ЈЕ ВРАТИ КУЋИ? Марјан оптужен за отмицу ванбрачне супруге

Lj.P.

Iznoseći svoju odbranu, rekao je da njegova supruga otišla kod svoje majke u Mošorin sa dvoje dece, a da je on pu nju otišao da je vrati u njegovu kuću u Uzdin, jer nije mogao da podnese razdvojenost od deteta.

Došavši do njene roditeljske kuće, ona mu se, kako je rekao nije javljala, čuo je plač deteta, pa je, misleći da je ono samo, nogom razvalio vrata. Tvrdio je da nikada nije tukao ženu i da su normalno živeli do mesec dana pre događaja.

Po njegovoj priči žena je bila ljubomorna, a on je nikada nije tukao, vređao, niti joj je pretio. Tvrdeći suprotno, i drugačije opisujući događaj, Dušica S. je izjavila da je otišla zbog straha, koji i danas oseća, i da se plaši da joj Marjan ne učini neko zlo. Kazala je da ju je on maltretirao poslednjih mesec i po dana, i da joj je jednom prilikom polomio nos.

Istakla je da on nije mario za decu i da joj je branio da odlazi kod majke. Jankov se prema novodima optužnice tereti da je 6. marta ove godine u Mošorinu, a zatim u Uzdinu, silom i pretnjom odveo i zadržao svoju bivšu vanbračnu suprugu, nameravajući da je prinudi da s njim obnovi vanbračnu zajednicu.

Došavši u Mošorin, pred kuću njene majke, Marjan je, kako se dalje navodi u optužnici, razvalio vrata i nakon što je ona odbila da razgovara i pođe sa njim, pretio joj je da će uzeti dete, da će milom ili silom poći s njim ili će joj u suprotnom usta zalepiti trakom. Posle toga je odvukao do svojih kola i primorao je da uđe, a žena je pokušavala da pruži otpor, sve vreme držeći u rukama njihovog zajedničkog dvogodišnjeg sina.

Posle toga, Jankov je ušao u vozilo i zaključao ga i zapretio Dušici,da, u slučaju da ih zaustavi policija, kaže da je dobrovoljno pošla. Dok su išli prema Uzdinu, on joj je govorio da će se promeniti i da više neće tući ni nju, ni dete, i da će je ukoliko pokuša da pobegne, vezati i staviti u gepek i vezanu uneti u kuću.

Protiv svoje volje, žena je tu ostala do dolaska policije istog dana. Majka oštećene je ispričala sličnu priču, rekavši da je okrivljeni u početku bio dobar, a kasnije nije i navela da je jednom prilikom pucao po kući iz svog pištolja.

Brat okrivljenog je naveo da je situacija bila obrnuta i da je oštećena tukla okrivljenog, i to metlom i da je ponekad bio modar. Suđenje se nastavlja 30. novembra, a do tada postoji mogućnost da okrivljeni sklopi sporazum o priznanju krivičnog dela.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)