DOŽIVOTNA ZA SILOVANJE DEČAKA: Novosađanin (84) pretio detetu da će ga baciti u Dunav, pa ga obljubio

Lj. P.

20. 10. 2022. u 13:28

NOVOSAĐANIN M. J. (84) osuđen je danas u Višem sudu u Novom Sadu na doživotni zatvor zbog silovanja deteta.

ДОЖИВОТНА ЗА СИЛОВАЊЕ ДЕЧАКА: Новосађанин (84) претио детету да ће га бацити у Дунав, па га обљубио

Viši sud u Novom Sadu

Obrazlažući presudu, sudija Vidoje Mitrić je rekao da je tužilaštvo na jasan i precizan način, neoborivim dokazima dokazalo krivično delo, a i DNK tragovi.

Prema rečima sudije Mitrića, M. J. je kriv što je 7. maja. 2020. godine u Novom Sadu, na potezu Šodroš, u cilju zadovoljenja polnog nagona silom i pretnjom prinudio dete rođeno 2012. godine da ga oralno zadovolji.

Dečaku je pretio da će ga baciti u Dunav.

Suđenje je od početka  bilo zatvoreno za javbnost zbog zaštite maloletne žrtve, koji je svoj iskaz dao iz skrin-sobe.

Okrivljeni je na izricanje presude doveden iz Okružnog zatvora na Klisi u invalidskim kolicima, u kojima je uveden i u sudnicu. Izricanje presude i obrazloženje je slušao oborene glave.

Osamdesetčetvorogodišnjak je, podsećamo, uhapšen 7. maja 2020. godine pod sumnjom da je toga dana u popodnevnim satima, u blizini plaže Šodroš u Novom Sadu, mališana odveo u obližnju šumu i obljubio. Starac i osmogodišnjak, koji se navodno ne poznaju, sasvim slučajno su se tu sreli nedaleko od nekadašnjeg novosadskog brodogradilišta.

Posle nekoliko razmenjenih reči sa dečakom, M.J., je kako se sumnja, mališana odveo u obližnju šumu kod neuređene dunavske plaže, gde ga je, kako se sumnja, osmogodišnjak oralno zadovoljio.

Dve žene šetajući tuda naišle su na užasan prizor koji ih je uznemirio, a posle nekoliko trenutaka kada su se malo pribrale, pozvale su policiju i prijavile šta su videle. Vremešni M.J. je, kako saznajemo, na brzinu navukao pantalone i mirno odatle odšetao prema naselju Liman, gde je ubrzo, na osnovu opisa i uhapšen. Prilikom hapšenja se nije opirao, niti je pitao zbog čega ga odvode. Dečak je pronađen sakriven u žbunju nedaleko od mesta gde se dogodio gnusni čin.

Prilikom saslušanja u tužilaštvu posle hapšenja, M.J. je kako saznajemo uglavnom ćutao i nije odgovarao na pitanja, a u jednom trenutku je, navodno, samo kratko rekao nešto u smislu “da bi bilo bolje da je sada mrtav”.

BONUS VIDEO - OTIŠLA JE SREĆNA: Otac Dejane (17) stradale na motoru kod Beške, još ne veruje da mu ćerke nema

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati