UMESTO NA SCENI, GLUMCI U SUDU: Srpski umetnici sve češće pod lupom istražnih i sudskih organa

J. D. LjUTIĆ

11. 07. 2022. u 13:00

SRPSKA javnost još uvek se nije oporavila od šoka kada je objavljena vest da je prošle nedelje, kraljevačka policija odmah nakon predstave privela glumicu Milenu Božić, zbog jedne tablete "bromazepama" koju joj je policija pronašla u novčaniku, bez recepta, a već je usledila nova.

УМЕСТО НА СЦЕНИ, ГЛУМЦИ У СУДУ: Српски уметници све чешће под лупом истражних и судских органа

V. Danilov/Printscreen/TV Pink

Ovog puta, nije reč o "psihoaktivnim suspstancama" za kakvu se smatra Božićkin lek, već sumnja za zloupotrebu položaja odgovornog lica i nezakonito pribavljanje protivpravne imovinske koristi u iznosu od 5.840.021 dinara, zbog čega je za vikend, u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušan glumac i producent Goran Šušljik.

Šušljik je na saslušanju negirao krivično delo i detaljno izneo svoju odbranu, saopštilo je Tužilaštvo i navelo da se,ipak, nastavlja sa istragom u ovom slučaju. Takođe, Tužilaštvo ističe da se Šušljiku na teret stavlja da je kao odgovorno lice producentske kuće Eye to Eye, koja je bila producent filma "Južni vetar", iskorišćavanjem i prekoračenjem granica svog ovlašćenja upotrebio falsifikovane račune i dokumentaciju za pravdanje dela sredstava kojima je Filmski centar Srbije (FCS) finansirao deo proizvodnje pomenutog filma, a krivičnu prijavu protiv njega podnela je Uprava kriminalističke policije, Odeljenje za borbu protiv korupcije.

Svedoci smo, nažalost, da više nije retkost da se umetnici pojavljuju, umesto na sceni - u sudnici.

Tako se u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, sudi glumcu i reditelju Draganu Bjelogrliću povodom optužbi za nasilničko ponašanje prema kolegi Predragu Antonijeviću 23. avgusta prošle godine u Nišu. On je, navodno, posle verbalnog sukoba, u ranim jutarnjim časovima, više puta po glavi udario Antonijevića u niškom hotelu "Ambasador". Njih dvojica su, inače, bili u Nišu zbog manifestacije 56. Filmski susreti.

SPORTISTI I ESTRADA

NIJE nepoznanica ni da su se brojni sportisti i estradne zvezde, počev od Jelene Karleuše, Svetlane Ražnatović, Ace Lukasa, Stefana Đuričića Raste, Slobodana Vasića i drugih, našle pred sudom. U većini slučajeva, reč je o "lakšim" krivičnim delima za koja su se teretili ili pak o nekim međusobnim "obračunima" gde su poznati rešili da svoje nesuglasice okončaju na ovaj način. Ipak, bilo je i onih koji su osuđeni za prevare, kao i posedovanje nakotika, nasilje, itd.

Foto: Instagram

 

Konačno, i pred Prekršajnim sudom u Beogradu, završili su mnogi poznati, najčešće zbog prekršaja u saobraćaju. Rekorder je, svakako, poznati pevač Darko Lazić, koji je više puta "pao" zbog brze vožnje i alkoholisanosti, kao i nepoštovanja drugih propisa.

Bjelogrlić je na pretresu u Prvom osnovnom sudu u Beogradu negirao optužbe koje mu se stavljaju na teret, dok je na saslušanju u niškom Tužilaštvu, prethodno priznao izvršenje dela i izrazio kajanje.

Podsetimo, istraga ovog slučaja sprovedena je u Nišu, ali je nakon podizanja optužnog predloga protiv Bjelogrlića niški Osnovni sud zatražio da se predmet delegira beogradskom sudu, što je Vrhovni kasacioni sud (VKS) odobrio iz razloga procesne celishodnosti, pošto su i optuženi i oštećeni, kao i branilac i svedoci - svi iz Beograda. Suđenje Bjelogrliću nastavlja se u septembru.

BRANISLAV LEČIĆ ČIST

GLUMAC i nekadašnji ministar kulture Branislav Lečić, takođe se nedavno našao u žiži javnosti, ali i pod lupom istražnih organa, zbog optužbi koleginice Danijele Štajnfeld da ju je silovao pre nekoliko godina. Ipak, VJT je, nakon svih provera, odbacilo prijavu mlade glumice protiv čuvenog Leke kao neosnovanu, jer za istu - nije bilo dokaza.

Foto Arhiva


Lečić o celom slučaju nije želeo mnogo da komentariše. Posle svega, rekao je da se ne oseća kao pobednik:
- Takav ishod sam i očekivao, budući da nisam kriv - izjavio je glumac u saopštenju medijima. - Ali, šteta koja je naneta meni, mojoj porodici i prijateljima, nikada i nikako se ne može nadoknaditi, kao i svim pravim žrtvama nasilja u našoj zemlji i regionu.

Konačno, postupak koji veoma intrigira domaću javnost jeste suđenje poznatom režiseru Miroslavu Miki Aleksiću, zbog optužbi za silovanja i nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegovog studija glume "Stvar srca". Iako su optužbe devojaka veoma teške, čuveni režiser ih u sudu sve odbacuje, tvrdeći da su "neistina" i da je sve "izmišljeno". I ovo suđenje se nastavlja u Višem sudu u Beogradu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!