NOSIO JE RIBARSKI ŠEŠIR: Suđenje za likvidaciju Dragana Ristića Čađe, svedoci rekli da nisu videli lice ubice

S. J. M.

08. 06. 2022. u 18:33

DVE svedokinje Jasmina Lučić i Nadžmija Rujević, koje su videle ubistvo Dragana Ristića Čađe 10. septembra 2020. godine, u Kaluđerici, kažu da nisu videle lice napadača.

НОСИО ЈЕ РИБАРСКИ ШЕШИР: Суђење за ликвидацију Драгана Ристића Чађе, сведоци рекли да нису видели лице убице

Novosti

One su na suđenju zbog tog ubistva Vuku Ursulovu u Višem sudu u Beogradu kazale da je na Ristića pucano sa dva, tri metra.

Jasmina Lučić je kazala da se sve desilo na nizbrdici i da je napadač nosio krem ili maslinasti šešir nalik pecaroškom sa velikim obodom, koji mu je prekrivao lice. Na pitanje da li je imao tetovaže i naočare, jer Vuk Ursulov nosi naočare sa većom dijoptrijom, a na vratu iza uha ima istetoviranog vuka, svedok je kazala da nije primetila.

Nadžmije Rujević je navela da je napadača videla sa leđa i da je imao sivi šešir.

Svedok Marija Simić ispred čije kuće na Mirijevu je zapaljen automobil, koji je ubica koristio prilikom likvidacije Čađe, kazala je da je čula ekspolziju i videla siluetu koja trči ka naselju:

- To je bio sekund kad sam je ugledala, bila sam u panici i plašila se da se plamen ne proširi ka kući.

BARUTNE ČESTICE

OPTUŽENI Ursulov je ranije rekao da su mu barutne čestice najverovatnije ostale na brojanici i patikama, jer je nekoliko dana ranije pre hapšenja bio na proslavi na koju ga je pozvao prijatelj Dragan Ostojić, koji je postao ujak. Tada je, prema njegovim rečima, neki čovek pored njih više puta pucao u pod i vazduh, a on ga je uhvatio za ruku i pištolj i rekao mu da više ne puca. Tu priču je sad ispričao i svedok Balša Ilić navodeći da je bio na toj proslavi i da je Ursulov "pucaču" rekao "hoćeš da mi ubiješ ženu".

U sudu su saslušani i Vladimir i Bogdan Babić, koji su u novobeogradskim blokovima izdali garažu u kojoj, je pronađena "mazda" Vuka Ursulova, a on se optužnicom sumnjiči da je posle paljenja automobila njom otišao iz Mirijeva. Vladimir je kazao da optuženi nije čovek kojem je izdao garažu, da se taj predstavio kao Jasmin, ali da ne zna kako da ga opiše:

- Imao je tetovaže na rukama, smeđu ili crnu kosu, kad bih ga video prepoznao bih ga. Tog dana kad smo se videli nosio je crne hirurške rukavice.

Bogdan Babić, koji je od Jasmina uzeo novac za iznajmljivanje garaže, kazao je da ne može da mu opiše lice, jer je nosio masku, ali da nije imao naočare. Supruga Vuka Ursulova iskoristila je pravo da ne svedoči, a sudsko veće je ispitalo njegovog dobrog prijatelja Balšu Ilića.

Foto Fejsbuk

Ubijeni Dragan Ristić Čađa

On je rekao da je Vuka uvek zvao na ženin telefon, jer su stalno bili zajedno, a da je Vuk imao jedan telefon za posao, koji je često ostavljao kod kuće. Kazao je i da ne zna da mu je drug imao i "kjubot" telefon.

Na pitanje sudije da li zna Aleksandra Šarca, Ilić je kazao da ne zna i da je za njega čuo samo iz novina. Posle je nesigurno dodao da misli da ga je Ursulov znao i pominjao, još dok su zajedno bili u zatvoru. Ursulov je iznoseći odbranu kazao da mu je Šarac rekao da će kupiti "mazdu" i poslao momka da je uzme, koji je i odvezao auto, a "mazda" je posle pronađena u toj iznajmljenoj garaži.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)