PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV LESKOVČANINA: D.J. (19) osumnjičen za pokušaj ubistva u Novom Sadu

Lj. P.

01. 04. 2022. u 08:48

OPTUŽNICA podignuta protiv Leskovčanina D.J. (19) osumnjičenog za pokušaj teškog ubistva, potvrđena je, a pripremno ročište je, zakazano za 7. april.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ЛЕСКОВЧАНИНА: Д.Ј. (19) осумњичен за покушај убиства у Новом Саду

Lj.P.

Njemu je, kako je za „Novosti“ rekla Jelena Ostojin, portparol Višeg suda u Novom Sadu, produžen pritvor do 13. aprila.

Ova mera posle saslušanja u tužilaštvu izrečena mu je zbog opasnosti od bekstva, da boravkom na slobodi ne bi mogao da utiče na svedoke, opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, ali i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti vođenje krivičnog postupka.

Leskovčanin D.J. se sumnjiči da je prilikom pokušaja razbojništva prvog dana novembra 2021. godine na Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu, pokušao da ubije N.P. (34) radnika jedne agencije za obezbeđenje i V.M. (37) policajca u civilu. Obojici je naneo povrede nožem.

Devetnaestogodišnjak iz Leskovca, za koga saznajemo da je od ranije poznat policiji po brojnim krivičnim delima, već je bio osuđivan zbog razbojništva. On je, podsećamo, te večeri nešto pre 21 sat na pomeutom Bulevaru, pokušao da otme novac N.P. radniku zrenjaninske agencije za obezbeđenje, koji je u banku donosio pazar iz jednog marketa.

Nasrnuo je na njega nožem i povredio, a u tom trenutku se u neposrednoj blizini zatekao i policajac V.N., koji je bio u civilu i pritrčao u pomoć.

Obojica napadnutih su se grčevito borili sa mladićem naoružanim nožem, namernim da otme novac, a policajac je uspeo da spreči D.J. da odatle pobegne. U toj borbi na sred ulice, D.J. je sečivom povredio ovu dvojicu, a i sam je zadobio povrede.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri