BELIVUKOVA EKIPA ČEKA NOVI TERMIN: Ponovo odloženo pripremno ročište optuženima za pet ubistava, otmice i silovanje

Z. U. - N. B.

10. 03. 2022. u 21:32

POČETAK pripremnog ročišta organizovanoj kriminalnoj grupi, koju prema optužnici predvode Veljko Belivuk i Marko Miljković, otkazan je i u četvrtak u Specijalnom sudu u Beogradu. U, sudnici broj 1 nije se pojavila ni većina optuženih, jer odluka o zahtevu za izuzeće tužioca i članova sudijskog veća, koji je podneo advokat Dejan Lazarević do tada nije bila doneta. Termin novog pripremnog ročišta biće donet naknadno.

БЕЛИВУКОВА ЕКИПА ЧЕКА НОВИ ТЕРМИН: Поново одложено припремно рочиште оптуженима за пет убистава, отмице и силовање

Foto I. Marinković

U saopštenju Višeg suda u Beogradu, pored ostalog, navodi se da je za "odlučivanje o predmetnom zahtevu potrebno najpre pribaviti izjave" od osoba, čije se izuzeće traži, kao i da se izvrši uvid u spise predmeta, koji su izuzetno obimni.

- S obzirom na kratak rok za donošenje pravilne i zakonite odluke, nastavak pripremnog ročišta zakazanog za 10. i 11. mart 2022. godine se otkazuje - navodi se u saopštenju suda.

U najvećoj prostoriji srpskog pravosuđa, međutim, i u četvrtak su se pojavili najbliži članovi porodica ubijenih mladića. Za smrt Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Zdravka Radojevića, Lazara Vukićevića i Milana Ljepoje okrivljeni su Belivuk i Miljković i neki od članova njihove kriminalne grupe. Na teret im se stavlja i trgovina narkoticima, nedozvoljeno držanje oružja, silovanje i otmice.

Inače, u protekli utorak, prvi dan pripremnog ročišta, pored zahteva advokata Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kome su se pridružili i oni sami, za izuzeće tužioca i članova sudijskog veća, obeležilo je skandalozno ponašanje optuženih u sudnici. Na momente se činilo da pokušavaju da atmosferu koju su pravili na tribinama, prenesu u sud.

Optuženi Belivuk i Miljković, koji su se jedini obratili sa govornice, započeli su obraćanje pretnjama i uvredama dvojici okrivljenih, koji su pristali na saradnju sa Tužilaštvom za organizovani kriminal. Pored toga, obrušili su se i na tužioca Mladena Nenadića i njegove zamenike Sašu Ivanića i Zorana Babića, kao i na članove sudskog veća Vinku Beraha Nikičević, Veru Vukotić i Vladimira Duruza.

Svako vređanje i psovka koju bi izgovorili Belivuk i Miljković, većina optuženih je pratila aplauzima i uzvicima. U jednom trenutku predsednica veća je prekinula pripremno ročište kako bi se sačekala odluka o zatraženim izuzećima.

NISU DOVOĐENI IZ PRITVORA

Pored optuženih i njihovih advokata, kao i zastupnika porodica žrtava, u utorak su se u sudnici pojavili i neki od najbližih rođaka ubijenih. Oni su imali prilike da gledaju svu bestijalnost i bahatost okrivljenih za smrt njihovih najmilijih. U četvrtak su uz advokate u sudnici bili samo optuženi koji se brane sa slobode, kao što su Slađana Sekulić i Vladimir Dimitrijević dok ostali nisu ni dovođeni iz pritvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona