PET UBISTAVA U OPTUŽNICI NA 322 STRANE: U Beogradu danas pripremno ročište protiv kriminalne grupe Belivuk-Miljković

Z. U. - N. B.

08. 03. 2022. u 07:00

PRED Specijalnim sudom u Beogradu za danas je zakazano pripremno ročište u postupku protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici potvrđenom optužnicom terete za pet ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

ПЕТ УБИСТАВА У ОПТУЖНИЦИ НА 322 СТРАНЕ: У Београду данас припремно рочиште против криминалне групе Беливук-Миљковић

Foto N. Fifić

Ovaj deo postupka je zatvoren za javnost i na njemu će se optuženi kratko izjasniti o krivici, odnosno da li priznaju ili negiraju krivična dela za koja se terete, a zatim će tužilaštvo i odbrana predlagati svoje dokaze, koji će se, ukoliko ih sud prihvati, izvoditi tokom glavnog pretresa. Nakon okončanja pripremnog ročišta, koje je planirano i za četvrtak i petak, biće zakazan početak dokaznog postupka, koji će biti otvoren za javnost i na njemu će optuženi moći detaljno da iznesu odbrane.

Pored Belivuka i Miljkovića, Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti i Srđana Lalića, Miloša Budimira, Marka Budimira, Nebojšu Jankovića, Vlada Draganića, Bojana Hrvatina, Dejana Tešića, Nikolu Spasojevića, Nemanju Đurića, Nemanju Lakićevića, Marka Andrića, Vladu Georgieva, Aleksandra Vučeljića, Milovana Tadića, Filipa Ivanovskog, Željka Kodžića, Slađanu Sekulić, Borisa Karapandžića, Nikolu Stefanovića, Vladimira Greka, Aleksandra Šćepanovića, Aleksu Šejića, Mijata Simeunovića, Miloša Lukića Selaka, Aleksu Dunjića, Vojislava Đorđevića, Aleksu Stošića i Vladimira Dimitrijevića.

Foto: Printscreen

Optužnica je napisana na 322 strane i njom su obuhvaćena ubistva Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića Pukija i Milana Ljepoje. Belivuk je optužen za pet, a Marko Miljković za četiri teška ubistva i tužilac, između ostalog, traži da im sud nakon okončanja suđenja izrekne doživotnu robiju.

Dokazi protiv ove grupe zaplenjeni su mahom sa aplikacije "Skaj" za mobilne telefone, među njima su audio i video snimci, kao i fotografije brutalnih ubistava, a putem međunarodne pravne pomoći iz Francuske su dostavljeni našim pravosudnim organima. Grupa se tereti da je od početka 2019. do hapšenja u februaru 2021. delovala pod velom Partizanove navijačke grupe "Principi". Pripadnici grupe su, kako se sumnja, delovali po uputstvima vođa grupe, Belivuka i Miljkovića, koji su im, tvrdi se, davali naloge gde, kada i na koji način treba da se otme i neko ubije, kao i gde će se droga stavljati u promet. Naloge su prenosili mahom preko aplikacije "Skaj".

DVOJICA PRISTALA DA SVEDOČE

BOJAN Hrvatin i Nikola Spasojević zaključili su sporazum sa Tužilaštvom da za kaznu od 15, odnosno 14 godina zatvora svedoče protiv kriminalne grupe o teškim ubistvima i drugim krivičnim delima koja je, kako se tvrdi, počinila. Oni su, prema ovim sporazumima, dobili status svedoka okrivljenih, a pomenute kazne će im biti izrečene na kraju kompletnog suđenja, ukoliko ispune obaveze iz sporazuma i svedoče protiv pripadnika grupe.

ISTRAGA I ZA PRANjE NOVCA

PROTIV Belivuka, Miljkovića i još nekih pripadnika grupe, trenutno se vodi istraga i o ubistvima Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića. Belivuk, Miljković i Ivanovski, ali i njihove supruge i Belivukova tašta, predmet su istrage zbog sumnje da su prali novac koji, kako se tvrdi, potiče od kriminalnih aktivnosti ove grupe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!