UBLAŽENA KAZNA VOZAČU "AUDIJA SMRTI": Stamenkoviću šest godina zatvora za smrt Andreja (12) i oca troje dece

J. Ćosin

26. 01. 2022. u 10:14

APELACIONI sud u Nišu osudio je Beograđanina Nemanju Stamenkovića (20) na kaznu zatvora od šest godina za saobraćajnu nesreću u kojoj su stradali pešaci Andrej Prenkljušaj (12) i otac troje dece Dejan Ilić (48).

УБЛАЖЕНА КАЗНА ВОЗАЧУ АУДИЈА СМРТИ: Стаменковићу шест година затвора за смрт Андреја (12) и оца троје деце

Foto Arhiva

Na taj način preinačena je presuda Osnovnog suda u Nišu doneta jula 2021. godine, kojom mu je izrečen sedmogodišnji zatvor za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

- Apelacioni sud je delimično usvojio žalbu branioca, samo u delu odluke o krivičnoj sankciji, i optuženog Nemanju Stamenkovića za učinjeno krivično delo osudio na kaznu zatvora u trajanju od šest godina, umesto sedam, koliko je osuđen prvostepenom presudom, a ostala mu je mera bezbednosti zabrana upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od pet godina. Obavezan je na plaćanje troškova, a oštećeni su radi ostvarivanja imovinsko pravnog zahteva upućeni na parnicu – saopštila je Snežana Milošević, portparolka ove pravosudne institucije.

Foto J. Ćosin

 

Pojašnjeno je da je sud cenio utvrđene olakšavajuće okolnosti na nešto drugačiji način u odnosu na prvostepeni i u smislu odredbi zakona koji regulišu odmeravanja kazne našao je da je kazna zatvora od šest godina adekvatna i učinjenom delu i učiniocu.

BONUS VIDEO - PINK PANTERI UHAPŠENI U ATINI: Pala i dva Srbina zbog pljačke prodavnice skupocene odeće

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (20)

ŽELITE DA ODUŠEVITE SVOJE NAJMLAĐE: Nema boljeg izbora od ovog hotela u Bodrumu, a ništa manje se ni vi nećete oduševiti