OPTUŽEN REPER NUMERO: Tužilaštvo traži 18 meseci zatvora

N.B.

24. 01. 2022. u 11:51

PRVO osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je nadležnom sudu optužni predlog protiv repera Uroša Radivojevića Numera (28), zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.

ОПТУЖЕН РЕПЕР НУМЕРО: Тужилаштво тражи 18 месеци затвора

Foto: Printskrin

Tužilaštvo je predložilo sudu da ga posle održanog glavnog pretresa i sprovedenog dokaznog postupka oglasi krivim, da mu izrekne kaznu zatvora u trajanju od 18 meseci, kao i da mu izrekne meru bezbednosti zabrane prilažavanja i komunikacije sa oštećenim u trajanju od tri godine.

Okrivljenom  je stavljeno na teret da je krivično delo izvršio tokom 2020. i 2021. godine zaključno sa 22. oktobrom 2021. godine, tako što je u kontinuitetu vršio fizičko i psihičko nasilje nad bivšom vanbračnom partnerkom L. C. (u kom periodu su živeli u zajedničkom domaćinstvu), a što ona nije prijavljivala iz straha i što je okrivljeni stalno emotivno manipulisao njom dok su živeli zajedno.

- Petog januara, po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca, policija je uhapsila osumnjičenog, koji je izjavio da u ovoj fazi postupka neće iznositi svoju odbranu, te je na predlog tužilaštva Prvi osnovni sud u Beogradu okrivljenom odredio pritvor u trajanju od 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, imajući u vidu da je posredna i neposredna saznanja o nasilju imalo više osoba, koja su u daljem toku postupka ispitana kao svedoci - navodi se u saopštenju Prvog tužilaštva.

U toku dokaznog postupka tužilaštvo je ispitalo oštećenu i šest svedoka, te je naložilo kombinovano psihološko psihijatrijsko veštačenje okrivljenog, kao i veštačenje oštećene iz koga proizlazi da ona nije sklona konfabulacijama, a pribavljeni su i drugi materijalni dokazi kao izveštaj lekara i druga dokumentacija za oštećenu, te prepiska putem mobilnih telefona koju su vanbračni partneri imali tokom trajanja vanbračne zajednice.

 - Takođe, tužilaštvo je došlo do saznanja da je osumnjičeni izvršio i krivična dela u odnosu na još dve oštećene, na osnovu čega je formiran drugi predmet protiv njega, a u daljem toku postupka, nakon ispitivanja oštećenih i pribavljanja svih dokaza, biće utvrđeno o kom krivičnom delu je reči. Imajući u vidu da iz nalaza i mišljenja sudskog veštaka proizlazi da je okrivljeni sklon agresivnom ponašanju, tužilaštvo je stavilo predlog da se okrivljenom produži pritvor - navodi Tužilaštvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)