NOVA ISTRAGA PROTIV LAŽNOG HIRURGA I NJEGOVE MAJKE: Savu terete za još dva dela, on tvrdio da se obučavao u inostranstvu

N. B.

03. 12. 2021. u 18:20

PROTIV Save Kneževića (23), optuženog da je pružao medicinske usluge bez odgovarajuće stručne spreme i licence za rad, Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, podnete su nove dve krivične prijave, za isto delo. Kako saznajemo, zbog toga je pokrenuta istraga i on je saslušan.

НОВA ИСТРАГA ПРОТИВ ЛАЖНОГ ХИРУРГА И ЊЕГОВЕ МАЈКЕ: Саву терете за још два дела, он тврдио да се обучавао у иностранству

Sava Knežević / Foto Instagram

Prema nezvaničnim informacijama, Knežević je negirao nove optužbe, tvrdeći da ima licence i sertifikate, kao i da poseduje neophodna znanja za obavljanje estetskih zahvata, za šta je išao na obuke u inostranstvo. Naveo je i da je za komplikovanije zahvate, koji su se obavljali u njegovoj ordinaciji, angažovao stručna lica.

Novom istragom, obuhvaćena je i Savina majka Danijela Knežević (49), osumnjičena za pomaganje. Ona je, kako navodi naš izvor, na saslušanju tvrdila da je samo čistila ordinaciju i kuvala kafe i da ne poznaje pacijente.

- Moj sin je završio kurseve za estetiku, ali ja nisam učestvovala u njegovim poslovima. Znam da mu je devojka lekar i da su mu povremeno pomagali i drugi lekari - navodno je ispričala Danijela.

PREDLOŽENE KAZNE

OPTUŽENI Kneževići se od 17. juna brane sa slobode, nakon što im je ukinut pritvor. Tužilaštvo je za Savu predložilo kaznu od osam i po godina zatvora i novčanu kaznu od 800.000 dinara, dok je za Danijelu tražilo godinu dana kućnog zatvora.

Inače, protiv Save i Danijele, krajem prošlog meseca počeo je glavni pretres pred Prvim osnovnim sudom, zbog optužbi da je u neregistrovanoj ordinaciji Dr Sauvage na Terazijama, od 2. januara prošle do 8. aprila ove godine, za novčanu naknadu pružao medicinske usluge bez odgovarajuće stručne spreme i licence za rad, zbog čega je sedmoro njih zadobilo oštećenja po koži. Na teret mu se stavljaju teško delo protiv zdravlja ljudi, prevara i falsifikovanje isprava. Oni su kratko negirali krivicu, a detaljne odbarne izneće krajem januara, za kada je zakazan nastavak pretresa.

Prema tvrdnjama tužilaštva, Knežević je izvodio liposukcije, korekcije usana, transfere masti, a sve prikrivajući od pacijenata da za tako nešto nije stručno osposobljen i da nema licencu. Zatim im je, kako se navodi, izdavao medicinske izveštaje sa određenom terapijom, bez pečata, uz dogovorenu naknadu. U tome mu je, navodno, pomagala majka, koja je, navodi se u optužnici, primala pacijente i od njih naplaćivala usluge koje je pružao njen sin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

UŽAS NA PECANJU: Zver obezglavila dečaka (15)