JOŠ ČETIRI PRIJAVE ZA LAŽNOG HIRURGA: Savu Kneževića prijavile devojke kojima je vršio zahvate iako nije imao diplomu

Novosti onlajn

14. 09. 2021. u 08:21

PRVO osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv lažnog hirurga Save Kneževića (23), zbog sumnje da je narušio zdravlje najmanje sedam pacijenata nad kojima je u svojoj neregistrovanoj ordinaciji u centru Beograda vršio medicinske zahvate, za koje nije imao ni odgovarajuću diplomu, niti licencu! Tužilaštvo je sudu predložilo da Kneževića osudi na kaznu od osam i po godina zatvora i novčanu kaznu od 800.000 dinara.

ЈОШ ЧЕТИРИ ПРИЈАВЕ ЗА ЛАЖНОГ ХИРУРГА: Саву Кнежевића пријавиле девојке којима је вршио захвате иако није имао диплому

Foto: Depositphotos/Printscreen

Optužnicom je obuhvaćena i Kneževićeva majka, cvećarka Danijela, koja se pacijentima predstavljala kao medicinska sestra. Za nju je tužilaštvo predložilo kaznu od godinu dana kućnog zatvora.

Kako se saznaje, Kneževiću preti i proširenje optužnice jer su se policiji javile još četiri devojke koje tvrde da ih je ovaj maser po zanimanju, predstavljajući se kao hirurg, upropastio.

- U toku su dodatne provere za najmanje četiri nove prijave. Paralelno, ispituje se i poreklo njegove imovine kako bi se utvrdilo da li je eventualno kupovao nekretnine ili nešto drugo od novca koji je zaradio vršenjem krivičnog dela - otkriva izvor Kurira.

Maser Sava Knežević, kako je utvrdilo i tužilaštvo, oglašavao se preko društvenih mreža i nudio svoje medicinske usluge i izvođenje zahvata. Za reklamiranje je koristio svoj Instagram profil, ali i naloge pojedinih javnih ličnosti. Podsetimo, pošto je lažni hirurg Sava raskrinkan i uhapšen, ordinacija u kojoj je radio u centru Beograda je zatvorena. On i njegova majka, odlukom suda, brane se sa slobode.

Optužnicom koju je tužilaštvo juče podiglo on se sumnjiči za krivična dela neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću, teška dela protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delo nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo, prevaru, falsifikovanje isprave, a njegova majka Danijela Knežević za pomaganje u neovlašćenom bavljenju određenom delatnošću.

Sava Knežević i njegova majka, podsetimo, uhapšeni su 24. marta. Kneževiću su lisice stavljene zbog sumnje da se u neregistrovanoj ordinaciji "Dr Sauvage" u Beogradu, na Terazijama, od 2. januara 2020. do 8. aprila ove godine, za novčanu naknadu bavio pružanjem medicinskih usluga, bez odgovarajuće stručne spreme i bez odgovarajućeg odobrenja za samostalan rad, odnosno bez licence. Tokom istrage je utvrđeno čak i da je od studiranja odustao na prvoj godini Stomatološkog fakulteta, odnosno da ima završenu srednju školu i to smer za fizioterapeuta.

Bonus video:

KEBA OTKRIO DA KORISTI LASER: Negujem se prirodnim kremama, koje sam pravim

https://video.novosti.rs/magazin/video/560-keba-otkrio-da-koristi-laser-negujem-se-prirodnim-kremama-koje-sam-pravim

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?