IZA REŠETAKA JOŠ DVA MESECA: Zemuncu kod kog je pronađen eksploziv produžen pritvor

Lj. P.

15. 11. 2021. u 12:20

ZEMUNCU Đorđu Markovu (28), kod koga je prilikom hapšenja 5. aprila u Novom Sadu pronađen kilogram eksploziva velike razorne moći, ponovo je produžen pritvor do 12. januara 2022. godine.

ИЗА РЕШЕТАКА ЈОШ ДВА МЕСЕЦА: Земунцу код ког је пронађен експлозив продужен притвор

FOTO: Arhiva novosti

Njemu je u Višem sudu u Novom Sadu za 17. novembar zakazano suđenje koje je već dva puta odlagano, najpre zbog bolesti njegovog branioca, a zatim i zbog štrajka advokata.

Ovaj dvadesetosmogodišnjak se sumnjiči za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Naredbom o sprovođenju istrage, osumnjičenom se na teret stavlja da je, između ostalog, nosio i eksploziv pentrit u velikoj količini, iako to minsko eksplozivno sredstvo nije dozvoljeno građanima da ga nabavljaju, drže i nose. Za to krivično delo zaprećena je kazna zatvora od dve do 12 godina.

Markov je uhapšen nedaleko od zgrade u Ulici Ilije Birčanina u novosadskom naselju Detelinara, a na snimku sa nadzorne kamere u ulazu u zgradu u kojoj stanuje penzionisani policajac Dalibor Bogdanović Boća, koji je i ranije bio meta „bombaških“ napada, vidi se da muškarac osumnjičen za nošenje eksplozivne naprave, sa zaštitnom maskom preko lica i torbom, ulazi u zgradu bez ikakvih problema, i posle kraćeg zadržavanja je sa istim rancem, u kom je nađen eksploziv, napustio zgradu.

Prema nezvaničnim saznanjima, improvizovana eksplozivna naprava se nalazila u plafonu lifta, a pretpostavlja se da je meta napada bio Bogdanović i da je osumnjičeni tog dana došao kako bi je uzeo i izneo iz zgrade.

Nije isključeno da je ovaj događaj povezan sa onim od 15. januara, kada je policiji prijavljeno da je u toj zgradi postavljena bomba, i tada je pronađen bicikl na kojem se nalazio mobilni telefon oblepljen izolir trakom iz kog su virile žice.

POTERNICA

ZA Daliborom Bogdanovićem je nedavno raspisana međunarodna poternica, jer se sa Danielom J. sumnjiči za teško ubistvo i nedozvoljeno oružje, vezano za događaj od 2. septembra uveče, kada je u Cankarevoj ulici u Novom Sadu ubijen MMA borac Uroš Stefanović (27), a ranjen Goran Kovačević Goranac (47), sa kojim Bogdanović zajedno odgovara za pokušaj otmice Gorana Cvijetića iz Budisave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)