SAOPŠTENJE GORANA KARADAREVIĆA: Oglasio se advokat Darka Eleza

Novosti online

12. 11. 2021. u 18:50

ADVOKAT Goran Karadarević, zastupnik Darka Eleza, obratio se medijima u vezi svog klijenta koji se nalazi u pritvoru u BiH.

САОПШТЕЊЕ ГОРАНА КАРАДАРЕВИЋА: Огласио се адвокат Дарка Елеза

Darko Elez

Saopštenje advokata prenosimo u celosti:

Nakon što su se pojavile razne informacije u medijima u vezi mog klijenta Darka Eleza, a nakon razgovora sa njim, imam potrebu da kao njegov advokat obavestim sledeće:

Darko Elez je kao što znate izručen BiH u vezi sprovođenja istrage za koju smo znali da od nje neće biti ništa, a da je pravi razlog njegovog potraživanja od strane BiH zapravo postupak „Lutka“. I pored toga što je postojao zahtev za izručenje za postupak „Lutka“ Srbija je odbila izručenje za krivično gonjenje u vezi ovoga i dozvolila samo da državni organi BiH sprovedu istragu.

Vrlo brzo tužilac je odustao od ove istrage i posle svega nekoliko meseci odlučio da predloži pritvor za postupak „Lutka“ za koji je Srbija rekla da se njemu ne može suditi. Pritvor je ipak određen za taj postupak pod izgovorom da je Darku Elezu oduzeto državljanstvo Srbije, pa da su navodno prestale garancije.

Na kraju ne čudi me da je moj klijent, suočen sa situacijom da mu je pravnosnažno određen pritvor u trajanju od 3 godine, zaključio sporazum na 15 godina, i pored toga što se krivično gonjenje nije moglo sprovesti.

Što se tiče medijskih spekulacija o nekakvoj saradnji sa državnim organima u vezi rasvetljavanja krivičnih dela lično mislim da je to netačno, jer iako nisam njegov branilac u Bosni i Hercegovini, ovo sam prvi put čuo iz medija, a sa Darkom sam u stalnoj komunikaciji telefonom. Sa druge strane ne znam ni koliko je pravno održivo da se on u budućnosti obavezuje na neke saradnje.

Takođe moram da kažem da je upravni sud nedavno usvojio našu tužbu i poništio rešenje kojim mu je oduzeto državljanstvo pa je samim tim isti i dalje državljanin Srbije. Ponavljam još jednom raniju tvrdnju da je to bila nezakonita i neustavna odluka.

Kolega Srđan Đurđević i ja, kao advokati koji ga zastupaju u Srbiji, ćemo videti koji je Darkov dalji plan u smislu da li će tražiti da kaznu na koju je osuđen izdržava u Srbiji.

BONUS VIDEO: AKCIJA "PLANTAŽA 2012" - Uhapšena dvojica Banjalučana, osumnjičena da su uzgajala marihuanu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana