NAKON GODINU DANA: Mihajlu Maksimoviću ukinut kućni pritvor - U novembru počinje suđenje iz početka

J.D.Lj.

15. 10. 2021. u 10:44

VIŠI sud u Beogradu ukinuo je kućni pritvor uz elektronski nadzor Mihajlu Maksimoviću, optuženom za posredovanje u tzv. elitnoj prostituciji.

НАКОН ГОДИНУ ДАНА: Михајлу Максимовићу укинут кућни притвор - У новембру почиње суђење из почетка

Mihajlo Maksimović / Foto Z. Jovanović

Maksimoviću je u četvrtak skinuta nanogica koju je nosio skoro godinu dana.

Ovu odluku je donelo krivično vanraspravno veće Višeg suda na predlog odbrane, pošto je i Više tužilaštvo dalo saglasnost.

Maksimoviću i njegovom bratu Dušanu Milenkoviću u novembru treba da počne suđenje iz početka zbog promene u sastavu sudskog veća.

Maksimović je na pripremnom ročištu u avgustu priznao da je posredovao u prostituciji, ali je negirao da su devojke na to bile primorane, odbacujući optužbe za “trgovinu ljudima”, kojima se tereti da ih je primoravao da redovno idu na lekarske preglede, treniraju i idu na seanse kod lajfkouč trenera.

Devojke su, prema njegovom ranijem iskazu, zarađivale i do 10.000 evra mesečno, a njemu su davale 30 odsto zarade, dok su za sebe zadržavale 70 odsto.

Prema optužnici, Maksimović i Milenković se terete da su od novembra 2015. do januara 2019. na različitim lokacijama učestvovali u dogovaranju i organizovanju intimnih odnosa devojaka koje su radile za njih i klijenata. Maksimović je organizovao profesionalno fotografisanje tih žena radi prezentacije klijentima, ugovarao vreme, mesto i iznos novca za pružene seksualne usluge, organizovao prevoz devojaka do klijenata i nazad do stanova u kojima su živele i od njih uzimao 30 procenata zarade.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna