POLA GODINE NI TRAGA, NI GLASA: Gde su i šta rade begunci iz kruševačkog zatvora?

Novosti online

15. 10. 2021. u 00:23

GOTOVO šest meseci je prošlo od kada su iz prostorija Okružnog zatvora u Kruševcu pobegla dva pritvorenika S. S. (41) iz Brusa i S. D. (37) iz Kruševca.

ПОЛА ГОДИНЕ НИ ТРАГА, НИ ГЛАСА: Где су и шта раде бегунци из крушевачког затвора?

Foto: S.B.

Oni su pobegli 24. aprila i od tada se o njima ništa ne zna. Bekstvo je izvršeno na taj način što su napravili otvor u plafonu u toaletu i tuda pobegli iz prostorija zatvora.

Prema nezvaničnim informacijama, oba begunca bila su pritvorena zbog droge.

- Uprava za izvršenje krivičnih sankcija suspendovala je sa posla četiri pripadnika Službe za obezbeđenje u Okružnom zatvoru u Kruševcu nakon bekstva dva pritvorena lica 24. aprila 2021. godine. Protiv zaposlenih je odmah pokrenut i disciplinski postupak. Sva četvorica su disciplinski kažnjena za težu povredu radnih dužnosti u skladu sa Zakonom o državnim službenicima - rečeno je u Upravi.

- Napominjemo da niko od njih do ovog slučaja nije imao nijedan disciplinski postupak u svojoj radnoj karijeri, od kojih je svaka duža od 10 godina - dodali su iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Odluka o suspenziji usledila je nakon što su pripadnici Odeljenja za inspekciju Uprave za izvršenje krivičnih sankcija obavili vanredni nadzor u OZ u Kruševcu. Šta je sa pritvorenicima bilo posle bekstva i kako stvari stoje, niko ne zna.

Zatvor u Kruševcu nalazi se u centru grada i izgrađen je u prvoj polovini prošlog veka. Već neko vreme je u neuslovnom stanju. Iz tih razloga je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija ranije preduzela aktivnosti za izmeštanje tog zatvora iz centralnog gradskog jezgra i izgradnju novog objekta na drugoj lokaciji, za smeštaj 400 do 500 lica lišenih slobode.

Reč je o vrlo zahtevnom procesu koji, između ostalog, podrazumeva i eksproprijaciju zemljišta, zbog čega Uprava ulaže ogromne napore da se sve aktivnosti na ovom projektu, u saradnji sa Razvojnom bankom Saveta Evrope, obave u skladu sa zakonom.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju