NIKO KRIV ZA UTAPANJE DEČAKA: Nema osnova za optužnicu, osmogodišnjak iz Odžaka, koji je gurnuo u vodu B. P., po zakonu krivično neodgovoran

Lj. PRERADOVIĆ

14. 10. 2021. u 20:34

ZA tragediju na gradskom bazenu u Odžacima, kada se letos utopio desetogodišnji B. P. iz tog mesta, niko nije odgovoran. To proizilazi posle utvrđivanja okolnosti pod kojima se desila ova nesreća.

НИКО КРИВ ЗA УТАПАЊЕ ДЕЧАКА: Нема основа за оптужницу, осмогодишњак из Оџака, који је гурнуо у воду Б. П., по закону кривично неодговоран

Foto: J. Lemajić

Naime, protiv osmogodišnjaka za koga se sumnja da je dve godine starijeg dečaka gurnuo u bazen, krivična prijava je, kako nam je potvrđeno u Višem javnom tužilaštvu u Somboru, odbačena, jer je reč o detetu koje zakon ne prepoznaje kao počinioca krivičnog dela i zbog godina ne može krivično da odgovara.

Sva dokumentacija u vezi sa bazenom, odnosno organizacijom njegovog rada, čuvarskom službom i obezbeđenjem je iz Višeg, prosleđena Osnovnom javnom tužilaštvu u Somboru, koje, kako je saopšteno "Novostima", nije našlo osnova za postupanje sa predmetnim događajem.

- Nakon što je sproveden postupak prikupljanja obaveštenja povodom nastradalog B. P., nije utvrđeno da postoje osnovi sumnje da je izvršeno kakvo krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti, a koje bi bilo u nadležnosti ovog organa - navode u Osnovnom javnom tužilaštvu u Somboru. - Iz tih razloga neće biti preduzeto krivično gonjenje.

Tragedija se desila 13. juna u popodnevnim satima kada je olimpijski bazen bio zatvoren za posetioce zbog priprema za kupališnu sezonu. Kapija je bila zaključana, a okolo se nalazi žičana ograda visoka nešto više od dva metra.

Pretpostavlja se da su mališani, koji su se prethodno igrali na obližnjem sportskom terenu, neopaženo ušli, iskoristivši trenutak kada je čuvar, inače gluvonema osoba, otišao u toalet. Jedna od pretpostavki je da su se provukli ispod metalne ograde, izdignute od tla na ulazu u bazen, a ne isključuje se mogućnost da su nekako uspeli da preskoče žičanu ogradu.

Beživotno telo dečaka, koji je završavao drugi razred odžačke OŠ "Branko Radičević", na dnu bazena pronađeno je istog dana nešto posle 22 sata, a njegov otac je prethodno policiji prijavio nestanak deteta, pa se krenulo u potragu za njim.

SNIMCI SA VIDEO-NADZORA

NA snimcima video-nadzora sa bazena se, kako saznajemo, vidi da je desetogodišeg B. P. u vodu gurnuo dečak koji je bio sa njim. Bazen je, kako saznajemo, propisno bio zaključan i oko njega se nalazi ograda.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu