TUŽILAC TRAŽI 40 GODINA: Okončano suđenje Senadu i Muberi Muhović iz Sjenice za ubistvo Anela Papića

N. KOČOVIĆ

28. 09. 2021. u 20:39

IZNOŠENjEM završne reči pred Višim sudom u Novom Pazaru okončano je suđenje Senadu (38) i Muberi (36) Muhović, supružnicima iz Sjenice, optuženim da su u junu 2017. godine u saizvršilaštvu svirepo ubili Anela Papića (32). Prvostepena presuda biće im izrečena 5. oktobra.

ТУЖИЛАЦ ТРАЖИ 40 ГОДИНА: Окончано суђење Сенаду и Мубери Муховић из Сјенице за убиство Анела Папића

Senad i Mubera Muhović i Anel Papić (desno)

Zamenik višeg javnog tužioca Edis Arifović u završnoj reči zatražio je od sudskog veća da optužene proglasi krivim i osudi ih na 40 godina zatvora, jer je, kako je ocenio, tokom glavnog pretresa, potkrepljena dokazima i izjavama svedoka, utvrđena njihova krivica. On je istakao da su supružnici planirali i s umišljajem ubili Papića iz bezobzirne osvete.

Zastupnik oštećenih dodao je da se porodica Papić pridružuje krivičnom gonjenju optuženih, a da će pravo na naknadu štete potražiti u parničnom postupku.

Anelov otac Ahmo zatražio je od suda da maksimalno kazni ubice njegovog sina.

- I to je malo. Oni će iz zatvora izaći, a moj sin se nikada neće vratiti. Nemam dilemu, niko u Sjenici nema dilemu da su mi oni ubili sina, ostavili unučad bez oca, ženu bez muža i svima napravili pakao od života. Imam poverenja u sud - poručio je Ahmo.

Branioci okrivljenih zatražili su od sudskog veća da njihove klijente oslobode optužbe, kao i da ih pusti da se brane sa slobode, jer tužilaštvo tokom istrage i glavnog pretresa nije uspelo da dokaže njihovu krivicu. Dodali su da tužilaštvo nije uspelo da potkrepi navode iz optužnice konkretnim dokazima, već je koristilo navode sa društvenih mreža i iz tabloida.

Optuženi nisu iznosili završne reči, prihvatajući odbranu njihovih branilaca, ali je Senad kratko poručio da mu je žao zbog smrti Papića.

Supružnici se terete da su 23. juna 2017. godine Anela, Muberinog ljubavnika, namamili u atar sela Ponorac, a potom ga napali i ubili, zadavši mu 27 udaraca tupim predmetom u glavu i telo. Sumnja se da su Anela, dok je verovatno još bio živ, odvukli do obližnjeg šipražja i pokušali da ga spale. Telo Papića pronađeno je dan kasnije, a Senad i Mubera su, u međuvremenu, već pobegli u Nemačku, odakle su preko rođaka i putem medija poručivali da nisu ubili Papića. Uhapšeni su desetak dana kasnije, prilikom ulaska u Srbiju na graničnom prelazu Horgoš.

BRANILA SE ĆUTANjEM

IAKO su najavljivali da će tužiocu ispričati sve, Muhovići su se tokom istrage branili ćutanjem. Istu praksu Mubera je nastavila i tokom suđenja, braneći se ćutanjem, dok je njen suprug izneo odbranu tvrdeći da nije ubio Papića i da ne zna o kome se radi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju