POČINJE SUĐENJE ZA STEFANOVU SMRT: Prvi osnovni sud u Beogradu zakazao za 8. oktobar početak procesa Lazaru Galiću

J. D. Lj.

24. 09. 2021. u 20:35

PRVI osnovni sud u Beogradu zakazao je za 8. oktobar početak suđenja Lazaru Galiću (38), koji je optužen da je 18. jula uveče, u naselju Karaburma, svojim automobilom udario dvoje dece od pet i devet godina na pešačkom prelazu, kao i njihovog oca, a zatim pobegao ne ukazavši povređenima pomoć.

ПОЧИЊЕ СУЂЕЊЕ ЗА СТЕФАНОВУ СМРТ: Први основни суд у Београду заказао за 8. октобар почетак процеса Лазару Галићу

Mesto na kojem je pregažen Stefan B.

Galić, koji se na saslušanju u Tužilaštvu branio ćutanjem, će na suđenje biti doveden iz pritvora, koji mu je produžen prošle nedelje na predlog tužilaštva i to zbog opasnosti od bekstva i da ne bi ponovio krivično delo.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom protiv Galića, od suda traži da ga osudi na jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora zbog krivičnih dela - teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi, kao i meru bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina.

U nezgodi su teško povređena rođena braća Stefan B. (9) i Luka B. (5) koja su prelazila ulicu u pratnji oca Mihaila B. Nažalost, posle četiri dana, uprkos svim naporima lekara, maleni Stefan je podlegao povredama, dok je njegov brat Luka operisan i još se oporavlja. Njihov otac Mihailo B. u nesreći je zadobio lakše povrede.

Vozača koji je izazvao nesreću, policija je pronašla posle nekoliko dana, kada je utvrđeno da Galić nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZA BOLJE SUTRA: Svetski dan obrazovanja o zaštiti životne sredine