PROSLAVA PUNOLETSTVA ZAVRŠILA SE TRAGEDIJOM: Dečaku (5) nije bilo spasa nakon što ga je pregazio automobil (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)

D. NOVKOVIĆ

11. 04. 2021. u 22:23

U NEDELJU uveče u Požarevcu se dogodila teška nesreća u kojoj je život izgubio petogodišnji A.B. iz Kostolca, pošto ga je „mercedes karavanom“ pregazio S.M. (24) iz Klenovnika.

ПРОСЛАВА ПУНОЛЕТСТВА ЗАВРШИЛА СЕ ТРАГЕДИЈОМ: Дечаку (5) није било спаса након што га је прегазио аутомобил (УЗНЕМИРУЈУЋЕ ФОТОГРАФИЈЕ)

Foto: D.N.

Jedan od komšija svojim vozilom odmah je prevezao teško povređeno dete do Hitne pomoći, ali njemu nije bilo spasa i pored maksimalnog zalaganja lekara.

Policija je ubrzo zaštitnom trakom ogradila mesto nesreće, a vozača auta odvela na saslušanje.

Nesreća se dogodila u LJubičevskoj ulici, oko 18 sati, tokom proslave punoletstva dečakovog ujaka Kristijana Kočića, koga smo zatekli na mestu nesreće.

- Vozač je pristigao autom sa svojom devojkom, a mojom drugaricom, jer su bili gosti na mojoj proslavi. Kad se zaustavio, ja sam mu rekao da se parkira malo dalje i on je dao pun gas i krenuo unazad. Nismo ni slutili da se iza nalazi sin moje sestre od strica i u trenutku je došlo do ove strašne tragedije – rekao je za „Novosti“ vidno potreseni Kristijan.

Na mestu nesreće, u blizini njegovog dvorišta, u kome je postavljen šator za proslavu, videla se velika lokva krvi, koju je uskoro baka nastradalog dečaka prekrila peskom.

Prema nezvaničnim informacijama, vozač automobila nije bio pod dejstvom alkohola.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Požarevac, vozač auta je uhapšen zbog sumnje da je izvršio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. NJemu je određeno zadržavanje od 48 sati, nakon čega će biti priveden osnovnom javnom tužiocu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Vlada

12.04.2021. 09:27

Užasna tragedija, zaista. Ja kao vozač imam dilemu. U čemu je krivica tog vozača? Maleno dete je izašlo na ulicu, bez pratioca, a pomenuti vozač ga nije ni video, a kamoli očekivao.. Dete je pošlo za ujakom, i izašlo na kolovoz. Zakon, vozača tereti za gaženje pešaka. Desila se tragedija. Ipak mora da se zna, da deca moraju biti pod nadzorom roditelja ili punoletnih osoba. I da su u ovom slučaju svi krivi. Počev od roditelja.