ANA (37) PREMINULA NA PUTU DO BOLNICE: Novi detalji tragedije u Paraćinu - Ženi stradaloj u eksploziji baka poklonila stan (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

20. 02. 2024. u 17:24

TRIDESETSEDMOGODIŠNjA Ana S., teško povređena u eksploziji u svom stanu u Paraćinu u stambenoj zgradi u Ulici Majora Gavrilovića 9, preminula je na putu do bolnice, gde je odmah prevezena sanitetom Hitne medicinske pomoći.

АНА (37) ПРЕМИНУЛА НА ПУТУ ДО БОЛНИЦЕ: Нови детаљи трагедије у Параћину - Жени страдалој у експлозији бака поклонила стан (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Lekari su pokušali da je reanimiraju, ali bezuspešno, a o težini stravičnih povreda i silini eksplozije  govori podatak da je deotnacija izbacila ženu iz stana sa trećeg sprata na parking pored ulaza zgrade!

Do eksplozije, koja je uznemirila ceo Paraćin,  došlo je oko 14.40 sati, a na lice mesta odmah su stigli policija, vatrogasci i Služba hitne medicinske pomoći. Nezvanično, teške povrede zadobila je i jedna starija žena iz stana iznad i obe su za kratko vreme sanitetom transportovane do bolnice.

Prema rečima uznemirenih stanara te i okolnih zgrada, koji su se u velikom broju okupili ispred mesta nesreće, eksploziju je najverovatnije izazvao plin koji je curio iz boce. Praktično svi stanovi pretrpeli su velika oštećenja,  vrata su izletela iz futera, a razbijeno staklo svedočilo je o stravičnoj jačini eksplozije. Oštećeni su i stanovi iz zgrade preko puta, a svi stanari izleteli su iz njih, u panici.

Foto: Z. Rašić

- U tom stanu na trećem spratu živela je nekoliko godina naša komšinica Ana, mlađa žena, oko 37. godina, kojoj je baka poklonila stan. Povređena je i još jedna žena iz drugog stana, glava joj je bila sva krvava!. I nju je takođe odvezla hitna – priča, vidno uznemirena, komšinica sa prvog sprata.

Policiju, Hitnu pomoć i vatrogasce pozvao je odmah njen sin Dušan Radović. On je, kaže, čim je puklo, istrčao napolje da vidi o čemu se radi.

- Bilo je mnogo prašine i dima, a ispred zgrade, odmah pored ulaza i auta, ležalo je telo ženske osobe koje je bilo svo u krvi. Nisam prilazio, ne znam da li je to bila baš naša komšinica koja živi u tom stanu. Cigle su padale sa zgrade odozgo. Otrčao sam do trećeg sprata, pa sišao i pozvao policiju, vatrogasce i Hitnu pomoć – svedoči  Dušan Radović.

Teško oštećena zgrada u Ulici Majora Gavrilovića ima dvadeset i nekoliko stanova i svi se pitaju kako će spavati i da li ikako uspeti da saniraju štetu.

- Molio sam  se da naša komšinica preživi, a sad čuh da je umrla! Ni sami ne znamo šta nas je snašlo, ali je ljudski život najvažniji. U životu više neću da koristim plinsku bocu iako sam to povremeno činio – rekao nam je, potresen,  jedan od stanara iz susedne zgrade.

BONUS VIDEO - U NOĆI NjENOG NESTANKA VIĐEN JE MUŠKARAC: Najbolja drugarica Ane Knežević za "Novosti"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024