POTRESNE REČI MAJKE POGINULE ANĐELE: Uspela samo da je na kratko pomazim i poljubim u ruku! Moja ćerka je tek trebala da živi

J.D.Lj.

25. 07. 2023. u 23:45 >> 08:17

BEOGRAĐANI Vuk Gulan (18) i Anđela B. (15) su poginuli, a Miona Đ. (17) teško je povređena, kada je na pružnom prelazu u naselju Vrčin, u noći između ponedeljka i utorka, na automobil u kojem su bili njih troje naletela lokomotiva bez vagona.

ПОТРЕСНЕ РЕЧИ МАЈКЕ ПОГИНУЛЕ АНЂЕЛЕ: Успела само да је на кратко помазим и пољубим у руку! Моја ћерка је тек требала да живи

Foto: Privatna arhiva

Povređena devojka je hitno prevezena najpre u Urgentni centar, a zatim u Dečiju bolnicu u Tiršovu, ali za Anđelu i Vuka nije bilo spasa.

Troje mladih su se, prema nezvaničnim informacijama iz istrage, vozili po kraju automobilom "pežo 308", kojim je upravljao Vuk. Kada su stigli do pružnog prelaza, koji je obeležen samo znakovima upozorenja, ali na njemu nema semafora niti branika, a ni osvetljenje ne postoji, iznenada je na njih naletela lokomotiva privatnog prevoznika iz Subotice, koja je gurala auto stotinak metara.

Porodice stradele dece ne mogu da poveruju da ih je zadesila ovakva tragedija.

- Ništa me ne pitajte! Veliku bol proživljavamo i zaista, nemamo šta da kažemo - rekao je, za "Novosti", otac nastradalog Vuka Ljubomir Gulan, doktor o kojem meštani Vrčina imaju samo reči hvale, kao i o njegovoj porodici i deci.

- Zar ovakva nesreća da ih snađe? - kaže jedan od komšija. - Pa, čime je doktor to zaslužio? Nema kome nije pomogao i kao lekar i čovek, i to bez ikakve materijalne nadoknade. Uvek raspoložen, vedar, nasmejan... I deca, kojih ima petoro, za primer su mu sva. Pa evo, baš Vuk, je početkom juna napunio 18 godina. Zajedno su slavili punoletstvo, svi su bili srećni. Mislim da je i Anđeli tih dana bio rođendan.

Kako saznajemo, Vuk je nedavno bio na moru. Kada se vratio, družio se sa drugarima iz kraja, pa i sa stradalom Anđelom i povređenom Mionom, koje su mu, takoreći, komšinice.

Angelina, majka tragično stradale Anđele, za "Novosti" kaže da joj je ćerka izašla sa drugaricom ispred zgrade, da se druže, prošetaju, "pobegnu" iz stana i vrućine napolje.

- Nisam znala da su devojke posle otišle da se provozaju sa Vukom - kaže neutešna majka. - Nešto posle ponoći sam je zvala telefonom, ali se nije javljala, što ne liči na Anđelu, jer je uvek bila maksimalno odgovorna. Tad sam već, osetila nekakv grč u stomaku, ali nisam naslutila tragediju.

Angelinu je, nedugo zatim, pozvala jedna komšinica i rekla joj da brzo ide na prugu.

- Otišla sam tamo i imala šta da vidim - priča kroz suze Anđelina majka. - Videla sam smrskan automobil. Videla sam i tela pokrivena čaršafima. Šokirala sam se, ali povikala sam policiji i svima koji su bili tamo: "Gde mi je dete? Je li živo?". Onda sam dobila kratak odgovor: "Nije". Tad sam otrčala do mog anđela i uspela samo da je na kratko pomazim i poljubim u ruku, pre nego što su je odneli. Izgubila sam moju Anđelu, a svi zajedno naše anđele...

Tela stradalih Anđele i Vuka posle uviđaja poslata su na obdukciju kako bi se utvrdili tačno vreme i uzrok smrti. Oni će biti sahranjeni na vrčinskom groblju.

- Moja ćerka je tek trebala da živi - kaže kroz plač Angelina. - Završila je osnovu školu, upisalo pravno-birotehničku. Radovala se novoj školi, novim drugarima, životu. Ali, evo šta nas snađe. Velika nesreća i tuga za nas kao porodicu, kao i Vukove roditelje. Izgubili smo zauvek decu. Teško je i Mioninima, ona je još u bolnici. Ne znam kako ću ovo preživeti, ali apelujem na nadležne da što pre reaguju, jer tu na pruzi su česte nezgode. Konkretno i ja sam imala jednu 2016. i jedva izvukla glavu. Zato, neka pokose onu travu i uklone šiblje od kojeg se ništa ne vide, ni oni koji prelaze prugu, a ni mašinovođa. Tu odamh treba postaviti adekvatnu signalizaciju i osvetljenje, kako više ni jedno dete ne bi stradalo.

Sedamnaestogodišnja Miona Đ. je još u bolnici. Njena majka Zorica, za "Novosti" kaže da je užasnuta onim što se dogodilo deci.

- Suprug i ja oka nismo sklopili od kako smo čuli za nesreću - kaže Zorica. - Bili smo u bolnici u Tiršovoj kod Mione. Ima šavove na više mesta, ali srećom, nema ozbiljnije povrede ni prelome. Kažu doktori da je stabilna. Ona, inače, još ne zna da je izgubila dvoje dobrih drugara, jer je bila u nesvesti. Kad dođe sebi moraćemo, ali ne znamo kako, to da joj saopštimo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (5)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!