OSMORO DECE STRADALO ZA ČETIRI DANA: Jezive nesreće poslednjih dana potresaju Srbiju

T.N. - N.Z.

09. 03. 2023. u 06:00

VALENTINA Kurteši, stara samo 17 meseci, nastradala je juče u Ulici Vuka Vrčevića u Beogradu, kada ju je udario kamion Javnog komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija".

ОСМОРО ДЕЦЕ СТРАДАЛО ЗА ЧЕТИРИ ДАНА: Језиве несреће последњих дана потресају Србију

Privatna arhiva

Posle četiri mališana nastradala u požaru u Novom Pazaru, brata i sestre koji su se ugušili u vatrenoj stihiji kod Bačke Topole i šestogodšnjaka koji se utopio u septičkoj jami kod Sopota, ona je osmo dete koje je izgubilo život za samo četiri dana. Do nesreće je došlo juče oko 11 časova u naselju ispod Pančevačkog mosta, kod takozvane "beton baze", a teretnjak je pokosio devojčicu dok je bila ispred kuće sa bratom i majkom.

Tragedija se, kako saznajemo, dogodila kada je vozač kamiona Milan K. (44) pokušao da se mimoiđe sa drugim teretnjakom, dok se kretao unazad, a istraga će utvrditi kako se dogodilo da nije primetio devojčicu na ulici. Vozaču je određeno zadržavanje do 48 sati, a testiranjem je utvrđeno da nije bio pod dejstvom alkohola. Policija je saopštila i da u poslednje dve godine nije imao saobraćajne prekršaje.

Na mestu nesreće, veliki broj žitelja ovog naselja bio je uznemiren zbog tragedije koja je snašla njihove rođake i komšije, koji su pre nekoliko godina izgubili još jedno dete na gotovo isti način. Na licu mesta tragovi krvi i pramenovi kose nastradale devojčice. Svi još pod stresom, kažu da je scena bila jeziva i da se sve dogodilo dok je Valentinin otac Sebastijan Kurteši bio na poslu.

- Htela je da se igra i uhvatila je brata za ruku, ali je on na sekund pustio - rekla je devojčicina majka Danijela. - On je krenuo da se igra i hteo je da je povuče, ali ju je pustio, mali je još. Tada je naišao kamion i samo sam čula udarac, kada sam videla šta se desilo pala sam u nesvest.

Kako ističu žitelji ovog naselja, vozač je navodno držao telefon u rukama i nije primetio šta se dogodilo.

- Dotrčali smo do kamiona i zaustavili vozača koji je držao telefon u rukama, nije znao šta je uradio. Možda bi i otišao da ga nismo zaustavili - kažu rođaci nastradale. - Devojčica je bila sa majkom i sa bratom kog je držala za ruku, ali kao da se otrgla od njega i tada se čuo udarac.

Iz JKP "Vodovod i kanalizacija" izjavili su saučešće roditeljima nastradale devojčice i poručili da će u narednom periodu pomoći i podržati porodicu Kurteši.

U blizini ovog naselja nalazi se istovarno mesto kanalizacije Ada Huja, a meštani kažu da kamioni raznih firmi ovuda prolaze velikom brzinom, čime ugrožavaju bezbednost stanovnika. Kako ističu, ovo nije prvi put da se na ovom mestu dešavaju nesreće.

- Pre nekoliko godina na ovom mestu je nastradalo dete mog rođaka, a pre manje od godinu dana je kamion udario mog sina koji je zadobio teške povrede glave. Imao je 24 kopče - ističe žiteljka ovog naselja.

Revoltirani poslednjom nesrećom, stanovnici takozvane "beton baze" juče su napravili barikade kako bi zaustavili dalji prolazak kamiona kroz ovo naselje.

SASLUŠANjE VOZAČA

Vozač JKP "Vodovod i kanalizacija" Milan K., kome je određeno zadržavanje, biće saslušan u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu. Naloženo je i da se uradi i vanredni tehnički pregled vozila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!