JOVANA SAHRANJENA NA MAMIM ROĐENDAN: Otac poginule devojke zgrožen postupkom oca mladića koji je vozio - "Nudio mi je da rešimo sami"

Novosti onlajn

07. 02. 2023. u 22:25

MATURANTKINjA leskovačke Ekonomske škole Jovana J. (18) iz Velike Grabovnice, koja je poginula u saobraćajnoj nesreći nedelju ujutru kod Guberevca, sahranjena je danas.

ЈОВАНА САХРАЊЕНА НА МАМИМ РОЂЕНДАН: Отац погинуле девојке згрожен поступком оца младића који је возио - Нудио ми је да решимо сами

Foto: Fejsbuk/Novosti Online

Njenom sprovodu prisustvovali su meštani Velike Grabovnice, ali i školski drugari i profesori slomljeni od tuge za svojim odlikašem. Jovana je u smrt otišla vraćajući se sa nastupa Slobe Radanovića u jednom noćnom klubu u Leskovcu.

O neizmernoj tuzi koja je zaposela dom ove porodice, ali i besu što je Jovanu u smrt BMW-om povezao pet godina stariji Predrag N. iz Male Grabovnice, koji je bio pijan i nasilnički pored tinejdžerke vozio još dvojicu devetnaestogodišnjih mladića, govori njen otac Srđan, zaposlen u Vojsci Srbije.

- Moj život nema smisla od pre tri dana kad sam izgubio ćerku, a do kraja života ću goniti krivca dok ne bude pravedno osuđen. Maštali smo o svetloj budućnosti, a šta sada?! Jovana je 23. decembra proslavila punoletstvo. Moje divno dete, koje danas sahranjujemo na 40. rođendan moje žene, njene majke. Bili smo naručili tortu... Mali brat ne može da shvati da više nema sestru, a zbog čega sve? Zbog majmuna koji je pijan vozio bez ruku troje tuđe dece. Uzeli smo iz njegovih prokletih kola flašu od viskija kao dokaz da je vozač pio i u automobilu - plačući kazuje nesrećni Srđan.

Foto: Privatna arhiva

Za njega je uznemirujuće to što je njegovo dete naslutilo tragediju kada je videla kako Predrag vozi. Tvrdi da ga Jovana nije poznavala dobro i da je njegov auto sela zbog druga Andrije S. koji je sin očevog prijatelja.

- Jovana je krenula kući da se vrati taksijem, ali su je njih trojica ubedili da krene sa njima. Ona je imala grupu na kojoj je komunicirala sa pet drugarica i prvo im je napisala "Strah me". Drugarice je nakon toga pitaju "Zašto si krenula sa njim?", a onda im piše: "On je mrtav pijan", "Vozi bez ruku", "Vozi u suprotnoj traci". Videlo se da je slutila da će se desiti tragedija - ispričao je Srđan.

Ćerkinu prepisku sa drugaricama, kao i druge dokaze, Jovanin otac je predao tužilaštvu koje vodi istragu. Kako je preživeo da vidi prizor na mestu gde mu je nastradala naslednica, ni njemu nije jasno.

- Vozio je sigurno manijački jer je automobil odleteo 150 metara. Jovana se nikada nije plašila vožnje jer i ja vozim 130-140 na otvorenom putu pa nikada nije rekla da usporim ili da je strah - ističe on.

OTAC VOZAČA BRANI SINA

Srđan N., otac vozača BMW Predraga N., inače, vlasnik ciglane u Guberevcu, posetio je porodicu nastradale Jovane gde je izjavio saučešće svom imenjaku.

Otac poginule devojke kaže da se naježio od reči Srđana.

- Otac vozača je bio kod mene i rekao mi je: "Pa brate dešava se, ajde da to sredimo i sami rešimo". Nisam mogao da verujem da tako nešto da kaže - zaključuje slomljeni otac.

(Republika)

BONUS VIDEO: 

STRADALA MAJKA, SIN TEŠKO POVREĐEN: Tragedija u Mokrinu, čoveku u opekotinama 50 odsto kože

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)